Kapcsolódó dokumentumok
Dátum:
2023. február 06.
Ismét pályázható a Holcim Awards, a világ legjelentősebb fenntartható építészetet ösztönző díja

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. számára kiemelt fontossággal bír a fenntarthatóság. Ez nem csak az innovatív építészeti alapanyagok előállítása terén, de az azokból megvalósuló épületekben, a fenntartható építészetben és a környezettudatos gondolkodásban is testet ölt. Az anyavállalat által meghirdetett Holcim Awards, a világ legjelentősebb nemzetközi versenye a fenntartható építészeti tervezés területén, amelyre hazai pályaművek is benyújthatók.

Dátum:
2023. január 17.
A LAFARGE MÁJUSTÓL ÚJ NÉVVEL LESZ JELEN A MAGYAR PIACON

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. egy újabb mérföldkőhöz érkezett a fenntarthatóság felé vezető úton: 2023. május 1-jétől Holcim márkanévvel és új arculattal folytatja tovább tevékenységét. Az új Holcim brand vizuálisan is megerősíti a vállalat körkörös gazdaságban és a fenntartható építési megoldások terén vállalt úttörő szerepét.

Dátum:
2022. november 03.
Októberben az egészség- és munkavédelem volt fókuszban a LAFARGE-nál

A LAFARGE kéthetes Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napok elnevezésű rendezvénysorozatának keretében a munkavállalók több, mint 20 élmény alapú programon vehettek részt.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2022. október 20.
Holcim Csoport nyilatkozata a Lafarge SA ügyében hozott határozattal kapcsolatban

A Holcim Csoport támogatja a Lafarge SA megállapodását az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával (DOJ), amely a Lafarge korábbi szíriai tevékenységével kapcsolatos.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2022. október 17.
Ismét együtt futottak a kicsik és nagyok a Királyegyházi Cementgyárnál

Sokéves hagyományt követve idén is megrendezték az „Együtt Gyermekeinkért” Szentlőrinc - Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt. A közösségi futás célja ezúttal is az aktív, sportos életmód népszerűsítése a környék településein élők számára egy jótékony célú felhanggal.

Dátum:
2022. szeptember 30.
Mégis együtt futhatnak még az idén a kicsik és a nagyok

Hagyományosan idén is szeptember közepére tervezték a szervezők az “Együtt Gyermekeinkért” VII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt, azonban a szakadó eső miatt a versenyt el kellett napolni, az új kiírt időpont 2022. Október 14. péntek. 

A hetedik alkalommal megvalósuló közösségi futás és futóverseny célja ezúttal is a mozgás és egészséges életmód népszerűsítése jótékony céllal megtűzdelve.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2022. szeptember 21.
Zöld úton jár a LAFARGE: megjelent az ECOPlanet, zöld cement

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. stratégiai célkitűzése, hogy a fenntartható építési megoldások hazai úttörője legyen. Ennek a célnak egy újabb lépéseként a LAFARGE új, zöld cementet vezet be a magyar építőipari piacra ECOPlanet fantázianévvel. Ezzel is segítve a környezettudatos, energiahatékony és alacsony CO2-lábnyomú építkezések megvalósítását.

Dátum:
2022. szeptember 09.
KÖRNYEZETTUDATOS ÉS FELELŐS VÁLLALATKÉNT A LAFARGE ELKÖTELEZETT A KÖRKÖRÖS GAZDASÁG MELLETT

A LAFARGE Cement Magyarország Kft., a hazai építőipar egyik meghatározó építőalapanyag gyártójaként számos intézkedést és programot vezetett már be a körkörös gazdaság megvalósítása és a CO2 lábnyomának csökkentése érdekében. Ennek eredményeként mára már elérte a 100 százalékban alternatív tüzelőanyaggal történő üzemelést.

Dátum:
2022. szeptember 09.
A BETON ARCAI 7.0 ÚJRA KIÁLLÍTÁSON A SZIGETMONOSTORI MŰVÉSZTELEP BETONSZOBRÁSZATI ALKOTÁSAI

2022. szeptember 9-én nyílt meg a pécsi Nick Galériában a Beton Arcai 7.0 kiállítás. Az idei évben is a Szigetmonostori Művésztelep keretében készült betonszobrokat tekinthetik meg az érdeklődök, amelyek LAFARGE cement felhasználásával készültek.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2022. július 28.
Zöld építkezések elkötelezettje a LAFARGE

A jövő irodájának előfutáráról, a budapesti MOL Campus épületről köztudott, hogy építtetői a fenntartható építkezés mellett tették le voksukat. A zöld koncepció az építőanyagok szintjén is tetten érhető: a betonfelületekhez a LAFARGE
környezetbarátabb termékét is felhasználták.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2022. július 12.
Sikerrel zárult a LAFARGE Közösségi Érték Programja

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. 2022 első felében is meghirdette az oly népszerű Közösségi Érték Programját helyi civil szervezetek számára. A program már négy éve tart, a vállalat az évek során közel 30 millió forint értékben járult hozzá mintegy 100 projekt megvalósulásához 15 környékbeli településen. Most újabb 11 kezdeményezés valósulhat meg több mint 4 millió Ft értékben. A LAFARGE elkötelezett a helyi közösségek támogatása iránt. Ennek meghatározó eleme a LAFARGE Közösségi Érték Program, amit 2022. tavaszán is meghirdetett.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2022. június 17.
Elültették a ballagó diákok a LAFARGE pályázatán elnyert emlékfákat.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. “Emlékfát a jövőnek” címmel meghirdetett, idei videópályázatára minden eddiginél több pályamű érkezett. A ballagó osztályok diákjai a nyertes pályázatok elismeréseként facsemetéket ültettek iskolájuk udvarán.
A LAFARGE ezzel a szimbolikus díjjal kívánja elplántálni a környezetvédelem és a hosszú távú, zöld gondolkodás fontosságát a fiatal generáció értékrendjében.

Dátum:
2022. május 11.
BARANYA MEGYEI KÖRNYEZETVÉDELMI DÍJAT NYERT A LAFARGE

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt hónapban Baranya megyei Környezetvédelmi díjjal ismerte el a LAFARGE Cement Magyarország Kft. fenntarthatóság, körkörös gazdaság területén vállalt aktív szerepvállalását.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2022. május 06.
Zöld elismerés baranyai cégeknek

A pécsi Körber Hungária gépgyár és a LAFARGE Királyegyházi Cementgyára egyaránt kategóriagyőztes lett a Greengage fenntarthatósági pályázaton. A vállalatok a környezetvédelem iránti – tettekben és eredményekben is megnyilvánuló – elkötelezettségükért kapták az elismerést.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2022. április 19.
LAFARGE Közösségi Érték Program

Négy éve töretlen a sikere a LAFARGE civil szervezetek számára kiírt Közösségi Érték Programjának. A vállalat az évek során közel 30 millió forint értékben járult hozzá mintegy 100 projekt megvalósulásához 15 környékbeli településen. Ezúttal május 27-ig pályázhatnak a helyi civil szervezetek fejlesztő ötleteikkel.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2022. április 13.
IDÉN IS MEGHIRDETI KÖRNYEZETVÉDELMI PÁLYÁZATÁT A LAFARGE

Az “Emlékfát a jövőnek” elnevezésű pályázat kiírására idén második alkalommal kerül sor. A pályázat a ballagó, 8. osztályos általános iskolai osztályok részére szól, célja hogy videóban mutassák meg a diákok, mit jelent számukra a környezettudatos gondolkodás és a környezetvédelem.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2022. február 01.
Zöld jövőt épít a LAFARGE

A LAFARGE Cement Magyarország Kft., a hazai építőipar egyik meghatározó építőanyag gyártója, 2021-ben fontos mérföldkőhöz érkezett: fennállásának 10., jubileumi évfordulóját ünnepelte és – összhangban a nemzetközi fenntarthatósági törekvésekkel – további lépéseket tett a zöldebb jövő útján.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. december 21.
Zöld együttműködés a helyi körkörös gazdaság erősítése érdekében

Összefogott a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a szintén baranyai kötődésű RATI Kft. Helyi összefogásuknak köszönhetően tovább erősödik a zöld gondolkodás  a megyében.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. október 28.
A Holcim Csoport új 2030-as célokkal gyorsítja fel a társadalmi hatását

A Holcim vállalat bejelenti a 2030-as stratégiáját az emberiségre vonatkozóan. Ennek célja továbbra is a közösségi értékteremtés és jólét emelése világszerte.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. október 13.
Az egészség-, munka- és környezetvédelemé volt a főszerep a LAFARGE-nál

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. idén ősszel is megrendezte kéthetes rendezvénysorozatát, amelynek fő fókuszában az egészség-, munka- és környezetvédelem volt.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. szeptember 21.
Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a LAFARGE

2011-ben kezdte meg működését a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyára, amely Európa legmodernebb és alacsony karbonlábnyomú cementgyárai közé tartozik. A LAFARGE fennállásának 10. jubileumi évfordulóját munkatársainak, valamint a helyi közösségnek szervezett programokkal ünnepelte a héten.

Dátum:
2021. augusztus 04.
A Holcim bemutatja az ECOPlanet globális zöld cement termékcsaládját

A Holcim Csoport, mint az innovatív és fenntartható építőanyagok gyártóinak globális vezetője, elsők között vezette be zöld cement termékcsaládját, az ECOPlanet-t. A zöld cementcsalád legalább 30%-kal alacsonyabb* karbonlábnyomot tesz lehetővé.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. július 21.
ISMÉT KÖZÖSSÉGI MOZGÁSRA HÍV A LAFARGE

2021 őszén ismét felvehetik a “nyúlcipőt” a dél-dunántúli iskolások, pedagógusok és a
sportolni vágyók. Mindemellett az érdeklődők exkluzív betekintést nyerhetnek a
Királyegyházi Cementgyár működésébe is a jubileumi Nyílt Nap keretében.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. július 12.
TÖBB MINT EGY TUCAT ÚJ KÖZÖSSÉGI FEJLESZTÉST TÁMOGAT A LAFARGE

Sikeresen zárult a LAFARGE Cement Magyarország Kft. által tavasszal meghirdetett
pályázat. Újabb 16 közösségi fejlesztő ötletet támogatnak 6 településen mintegy 4 millió
forint összértékben.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. július 08.
A Holcim bemutatja a vállalatcsoport új identitását

Mérföldkőhöz érkezett a Holcim azon az úton, amellyel a világ vezető vállalatává válik az innovatív és fenntartható építési megoldások terén.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. június 15.
ÁLTALÁNOS ISKOLÁKBAN ÜLTETETT EMLÉKFÁT A 10 ÉVES LAFARGE

Lezárult a LAFARGE Cement Magyarország Kft. – a Föld Napjához kötődő – “Emlékfát a
jövőnek” címmel meghirdetett videopályázata. A nyertes osztályok iskolájában ültetett fát
a LAFARGE a videópályázat díjaként, valamint a vállalat ezzel is felhívja a figyelmet a
környezetvédelem fontosságára.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. június 08.
Bemutatkozik a Striatus – a világ első 3D betonnyomtatású boltozott hídja

Az ETH Zürich Blokkutató Csoport (BRG) és a Zaha Hadid építészek (ZHACODE) közös projektje az incremental3D-vel együttműködésben valósul meg a Holcim Csoport támogatásával

 

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. június 07.
KÖRNYEZETBARÁT CEMENTBŐL ÉPÜL A PÉCSI VÁSÁRCSARNOK

Kiváló ütemben, a tervek szerint halad az új pécsi Vásárcsarnok kivitelezése. Az
építkezés során a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárának egyik „zöldcementjét”
használják fel.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. április 21.
A LafargeHolcim elnyerte a Solar Impulse Alapítvány Hatékony Megoldások minősítését

A LafargeHolcim 10 zöld építési megoldása kapott „Solar Impulse Hatékony Megoldások” minősítést. Ezzel is elismerve a világelső technológiáit, amelyek jövedelmező módon védik a környezetet.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2021. április 01.
LAFARGE célja a CO2-semlegesség elérése

Fenntarthatóbb és okosabb világot épít az építőanyag-gyártásban és az építőipari megoldások biztosításában világvezető vállalat, a LafargeHolcim Csoport és a magyarországi leányvállalat a LAFARGE Cement Magyarország Kft.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2020. november 26.
Építőalapanyag gyártás CO2 semlegességi célokkal

A zöld-építkezés megvalósítása terén újabb mérföldkőhöz érkezett globális szinten a LafargeHolcim Cégcsoport. E mellett helyi szinten is tovább erősíti fenntarthatósági ambícióit a LAFARGE.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2020. november 25.
Inspiráló karrierutak a LAFARGE-nál

A LAFARGE felelős vállalatként hisz a munkavállalói well-being fontosságában. Mindennapjaiban egy olyan inspiráló munkakörnyezet kialakításán dolgozik, amely biztosítja a vállalat hosszú távú, fenntartható működését és a munkavállalók folyamatos szakmai fejlődését.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2020. október 16.
"Full concrete" kiállítás, azaz beton felhasználása másként

Új kiállításnak adott otthont a pécsi Nick Galéria “Full concrete” néven. A szeptember közepén nyílt kiállítás a beton építőipari felhasználásától eltérő lehetőségeire, azaz a beton sokszínűségére hívta fel a figyelmet.

Dátum:
2020. szeptember 18.
Nők az építőipar férfias szakmáiban

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. mindig is egyik zászlóshajójaként tekintett a női munkavállalók arányának növelésére, nemcsak a napi munkafolyamatokban, adminisztrációs területeken, hanem a mérnöki és vezetői pozíciókban is.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2020. szeptember 17.
LAFARGE CEMENTTEL VÁLIK ZÖLDEBBÉ A MOL CAMPUS

Az idei évben elindult MOL Campus környezettudatos kivitelezési és fenntarthatósági célkitűzéseinek megvalósításához többek között a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárában gyártott cementet választották mint az egyik fő építőanyagot.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2020. április 29.
LAFARGE-nál a rendkívüli helyezetben is tovább dolgozunk

A kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel a LAFARGE Cement Magyarország Kft. február végétől fokozatosan és egyre szigorodó óvintézkedéseket vezetett be a vírusos megbetegedések elkerülése és a negatív gazdasági hatások minimalizálása érdekében.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2020. április 09.
Megváltozott munkakörülmények a LAFARGE-nál

A koronavírus miatt kialakult pandémia az egész világon mindenkit, magánszemélyeket és vállalatokat egyaránt nagy kihívás elé állított. Azonnali és határozott lépéseket sürgetnek az egyes országok kormányai éppúgy, mint a gazdasági élet szereplői. A kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel a LAFARGE Cement Magyarország Kft. február végétől fokozatosan és egyre szigorodó óvintézkedéseket vezetett be a vírusos megbetegedések elkerülése és a negatív gazdasági hatások minimalizálása érdekében.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2020. március 11.
Kamarai kitűntetést kapott Hoffmann Tamás, a LAFARGE Ügyvezető igazgatója

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. vezetése mellett a térségi gazdaság fejlesztésében is elkötelezett Hoffmann Tamás. Az általa irányított cég évről évre sikeresen veszi az akadályokat és folyamatosan erősíti a hazai jelenlétét. A tavaly átadott technológia beszerelésével új lehetőségek nyíltak meg a helyi, hatékony hulladékgazdálkodás területén. A cementgyár a helyi közösségek támogatásán túl nagy hangsúlyt fektet a fiatal generáció támogatására és a körkörös gazdaság kialakítására is. Hoffmann Tamás munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Kitüntető Oklevéllel ismerte el.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2020. január 27.
Tovább halad a fejlődés útján a LAFARGE

Tovább halad a fejlődés útján a LAFARGE

A 2019-es évben újabb mérföldköveket ért el a LAFARGE: 2 milliárd forint értékű környezetvédelmi beruházást kezdett meg, valamint tovább növelte gyártó- és termelő kapacitását. Az idei évi egyik célkitűzése a hosszú távon fenntartható vállalati működés további erősítése.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. december 13.
2 milliárdos beruházást valósított meg a LAFARGE

Környerzetvédelmi beruházást adott át a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházán.  A LafargeHolcim Cégcsoport Európai Régióért felelős igazgatója is jelen volt az ünnepségen.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. november 28.
Újabb kitüntetést kapott a LAFARGE

A 21 tagból álló független bizottság döntése alapján idén a LafargeHolcim Csoport
magyarországi tagja, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. is átvehette a kiemelkedő
szakmai elismerést.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. november 11.
"Jövő cementgyára" - A LAFARGE és az Ipar 4.0

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. fenntartható cementgyártási technológiákkal és a leghatékonyabb üzleti modellel válaszol az új kor kihívásaira.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. szeptember 25.
Fenntarthatósági célokkal erősít a Királyegyházi Cementgyár

Alternatív tüzelőanyag bővítést, innovatív hulladékkezelési módszerek bevezetését és további fajlagos szén-dioxid kibocsátás csökkentést tervez a LAFARGE Cement Magyarország Kft.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. szeptember 23.
Ismét a mozgásé és a jótékonyságé volt a főszerep a LAFARGE-nál

Ötödik alkalommal rendezték meg az „Együtt Gyermekeinkért” Jótékonysági Futóversenyt Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. társszervezésében. A szeptember 20-i megmérettetést idén is a Királyegyházi Cementgyár Nyílt Napjával egybekötve tartották.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. július 01.
Ismét környezetvédelmi beruházást indított a Királyegyházi Cementgyár

Közel kétmilliárd forint értékű technológiai beruházást indít a Királyegyházi Cementgyár. A cél, hogy tovább emeljék az eddig felhasznált másodlagos tüzelőanyagok mértékét, hatékonyan kapcsolódva a helyi hulladékgazdálkodásba, tovább csökkentve a fajlagos szén-dioxid kibocsátását.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. június 18.
Mozgalmas napok a LAFARGE Bükkösdi Kőbányájában

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a tavalyi nagy érdeklődést követően idén is
megrendezte hagyományos Nyílt Napját a Bükkösdi Kőbányájában. A program keretei között egy innovatív vízgazdálkodási beruházást is bejelentettek.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. június 11.
Első a biztonság a LAFARGE-nál

Az immár hagyománynak számító Egészség- és Munkavédelmi Napok keretein belül minden évben az egészség és a biztonságos munkavégzés fontosságára hívja fel munkavállalói és alvállalkozói figyelmét a LAFARGE. 

Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. március 07.
Energiahatékony Vállalat Díj

A pályázat keretében a LAFARGE Cement Magyarország Kft. a 2014 év végén befejeződött másodlagos tüzelőanyag-beruházási projektjét méretette meg a szakmai zsűri előtt. A beruházás keretében a gyár már amúgy is alacsony CO2-kibocsátási értéke átlagosan 20%-kal csökkent.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. január 24.
ÁTADTÁK A „SOKSZÍNŰ FUGAFORMÁK” DESIGN PÁLYÁZAT DÍJAIT

Nemcsak felhasználni, hanem alkotni! Így fogalmazható meg a Murexin Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közös design tervpályázata, amelyet az építőanyagok újszerű felhasználási lehetősége ihletett. A kreatív gondolkodást és a művészi megoldásokat ötvöző pályázat legjobbjait díjazták.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2018. november 22.
ÜZLETI ETIKAI DÍJJAL ISMERTÉK EL A KIRÁLYEGYHÁZI CEMENTGYÁRAT

19. alkalommal ítélték oda az Üzleti Etikai Díjat Budapesten. Az 54 jelölt közül idén 10 új díjazottat ismertek el, köztük a LAFARGE Cement Magyarország Kft-t, a fenntartható körkörös gazdaságért és a helyi közösségekért tett erőfeszítéseiért.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2018. október 11.
INNOVATÍV, KETTŐ AZ EGYBEN SZIGETELŐANYAG

Szendvicspanelekben akár építőanyagként is használható, teljes mértékben ásványi anyagtartalmú, sokoldalú szigetelőanyagot fejlesztett ki a LafargeHolcim Csoport. A természetes fehérjéből készülő Airiumot a hazai piaci bevezetése előtt a Királyegyházi Cementgyár támogatásával az idei Hello Wood tábor résztvevői próbálhatták ki.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2018. október 08.
GYÜMÖLCCSEL JÁRULT HOZZÁ A GYEREKEK ÉTKEZTETÉSÉHEZ A KIRÁLYEGYHÁZI CEMENTGYÁR

Közel háromszázötvenezer forint értékben osztottak szét gyümölcsöt a Királyegyházi Cementgyár munkavállalói Szentlőrinc, Királyegyháza és Bükkösd óvodáiban, általános iskoláiban, szeptemberben. A jótékonysági akció nem egyedüli, egy olyan sorozat első állomása, ahol a munkavállalók felajánlják juttatásaik egy részét a helyi közösségek javára.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2018. szeptember 24.
NEGYEDIK ALKALOMMAL RENDEZTÉK MEG AZ EGYÜTT GYERMEKEINKÉRT JÓTÉKONYSÁGI FUTÓVERSENYT

2018. szeptember 21-én rendezték meg az „Együtt Gyermekeinkért” IV. Szentlőrinc – Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt, Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, a Tekerj, Fuss, Túrázz Egyesület, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. társszervezésében.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2018. május 24.
Májusban ismét fókuszban az egészség- és munkavédelem

A LafargeHolcim cégcsoport alapértékeinek megfelelően világszerte egész évben kiemelt figyelmet fordít munkavállalói és partnerei egészség- és munkavédelmi ismereteire, és az ehhez kapcsolódó megelőző tevékenységre. Ezt támogatva minden évben, tavasszal, külön kampány keretében több hetet szentelnek nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati készségek további elmélyítésére.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2018. április 04.
Lángoló autót mentett a teherautósofőr

Lángoló autót mentett meg a LAFARGE Cement Magyarország Kft. szállítmányozó partnere, a Trans-Sped Kft. sofőrje. Az M3-as autópályán történt eset tragédiával is végződhetett volna, ha nem ér oda még a tűzoltók előtt a szakszerű segítség.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2018. január 24.
Új buszmegállót kap Szentlőrinc

Lezárult a Leier, a LAFARGE és a PTE MIK hallgatói tervpályázata: a nyertes pályázó tervei alapján fejlesztheti Szentlőrinc Város közösségi közlekedését.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. november 21.
Őshonos fákat ültet a Királyegyházi Cementgyár

Több száz fát ültetett november végén a Királyegyházi Cementgyár, amelyek több száz tonna szén-dioxidot kötnek meg élettartamuk alatt. A tíz féle őshonos fafaja telepítésébe a cég önkéntesei is közreműködnek.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. szeptember 05.
Magyar Termék Nagydíjat nyert a LAFARGE

Magyar Termék Nagydíjjal és Klímabarát különdíjjal ismerték el a Királyegyházi Cementgyár cement termékcsaládját Budapesten, 2017. szeptember 5-én. 

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. május 29.
A LafargeHolcim magyarországi cementgyára ipari létesítmények kategóriában nyert arany fokozatú nívódíjat

A LafargeHolcim Királyegyházi Cementgyára nyerte 2017-ben a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d’Excellence).

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. május 29.
Hatalmas magyar siker a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán

A magyarországi fejlesztők a pályázat eddigi történetének legnagyobb sikerét érték el. Négy első és két második díj olyan eredmény, amelynek felülmúlása komoly kihívás elé állítja a jövőben az ingatlanfejlesztőket.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. május 26.
Ingatlanfejlesztési „Oscar-díjjal” ismerték el a Királyegyházi Cementgyárat

A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) ipari létesítmények kategóriában Nemzetközi Ingatlanfejlesztési arany fokozatú nívódíjjal ismerte el a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát 2017. május 26-án, Andorrában.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. április 24.
Olsen Eric Vezérigazgató 2017 júliusában elhagyja a LafargeHolcim-ot

2017. március 24-én az Igazgatótanács elfogadta Olsen Eric, a LafargeHolcim Vezérigazgatójának lemondását. 

 

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. április 24.
LafargeHolcim: Az Igazgatótanács lezárta a Szíria-vizsgálatot és jóváhagyta a javító intézkedéseket

2017. március 2-án a LafargeHolcim nyilvánosságra hozta az Igazgatótanács megbízásából indított, a szíriai LAFARGE gyárral kapcsolatos vádak ügyében lefolytatott független vizsgálat első eredményeit. 

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. március 27.
A LafargeHolcim megalakította új Európai Üzemi Tanácsát

A LafargeHolcim és az európai munkavállalói képviselők az újonnan megalapított European Works Council (Európai Üzemi Tanács, EWC) létrehozásával új alapokra helyezték a társadalmi párbeszéd iránti elkötelezettségüket

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. március 20.
Beton szakmai konferencia Budapesten

„A látszó beton felületektől a környezetbarát és esztétikus térburkoló megoldásokig" címmel tart szakmai konferenciát építészeknek, építőipari tervezésben és kivitelezésben részt vevő szakembereknek a KK Kavics Beton Kft., a Hydro BG Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. március 13.
Hallgatói tervpályázat a közösségi közlekedésért

A LAFARGE, a Leier és a PTE MIK hallgatói tervpályázatot írt ki Szentlőrinc közösségi közlekedésének fejlesztése érdekében.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. március 02.
A LafargeHolcim reagál a Szíriával kapcsolatos vizsgálatra
Dátum:
2017. február 20.
LafargeHolcim Awards a fenntartható építészetértVerziószám:
1.0

Dátum:
2017. január 11.
Ingatlanfejlesztési nívódíjjal ismerték el a Királyegyházi Cementgyárat
A legnagyobb nemzetközi ingatlanszakmai szövetség, a FIABCI Magyar Tagozata Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán különdíjjal ismerte el a Királyegyházi Cementgyárat. 
 
Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. január 09.
Elbphilharmonie: harminc különböző betonkeverék Hamburg új kulturális mérföldkövében

Amikor az Elbphilharmonie épülete január 11-én Hamburgban megnyílik a nagyközönség előtt, innovatív építészeti megoldásainak és kiváló akusztikájának köszönhetően mindenki a világ egyik legfontosabb koncerthelyszíneként fog rá tekinteni.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2016. október 28.
3D betonnyomás a LafargeHolcim legújabb innovációja
A LafargeHolcim innovatív hozzáállása révén igyekszik megragadni a három dimenziós nyomtatásban rejlő lehetőségeket és olyan speciális építőipari megoldásokat fejleszteni, amelyekkel versenyképes lehet ezen a piacon. A Csoport a francia XtreeE start-up céggel alakított ki partneri viszonyt, amely nagy volumenű 3D nyomtató rendszerek fejlesztésére specializálódott. Ez az együttműködés tette lehetővé, hogy Európában elsőként olyan beton szerkezeti elemet bocsássanak piacra, amely 3D nyomtatóval készült.
Verziószám:
1.0

Dátum:
2016. szeptember 30.
Megnyílt a Lábatlani Cementgyári Emlékház

Hosszú előkészítést követően 2016. szeptember 30-án átadták a Lábatlani Cementgyári Emlékház és Tudásközpontot, amely a Lábatlani Cementgyár történetét és emléktárgyait mutatja be, valamint egy helyi néprajzi gyűjteménynek is otthont ad.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2016. szeptember 16.
Másodszor rendezték meg az Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági Futóversenyt

Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közösen szervezték meg a második Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági futóversenyt 2016. szeptember 16-án. A kezdeményezés tavaly indult útjára, melynek célja, hogy, hogy felhívja a gyerekek és a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód valamint a mozgás fontosságára.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2016. szeptember 15.
Öt éves a Királyegyházi Cementgyár

Öt évvel ezelőtt gördült ki az első cementszállítmány a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárából. 2011 óta az akkor 72 milliárd forintba kerülő üzem mára a hazai építőanyag piac meghatározó szereplőjévé vált.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2016. augusztus 11.
Alagútépítési szakértelem a hegyekben, a víz alatt és a dzsungelben

A világ leghosszabb vasúti alagútjának, a Svájcban található, 57 kilométer hosszú Gotthárd-bázisalagútnak 2016. június 1-ei hivatalos megnyitásával egy újabb jelentős infrastrukturális beruházás írható hozzá ahhoz a terjedelmes, az egész világra kiterjedő, alagútépítési projekteket tartalmazó listához, melyeknek megvalósulásában a LafargeHolcim fontos szerepet játszott, illetve játszik.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2016. július 04.
Az 5. Nemzetközi LafargeHolcim Awards a városok és az épített környezet okos megoldásait díjazza

Megnyílt a 2 millió dollár összdíjazású fenntartható építészeti pályázat

A LafargeHolcim Awards a fenntartható építészet legjelentősebb világversenye. A szakemberek legkiemelkedőbb projektjeit keresi, valamint a Jövő Generációjának újító ötleteit, amelyek a fenntartható építési megoldásokat az építészeti kiválósággal ötvözik. 

Verziószám:
1.0

Dátum:
2016. június 23.
Állásfoglalás a LafargeHolcim szíriai jelenlétére vonatkozóan

2010 és 2014 között a Lafarge egy cementgyárat működtetett a szíriai Jalabiyehben, Aleppotól kb. 160 km-re észak-keletre. 3 millió tonna gyártási kapacitásával a gyár a piac mintegy harmadát látta el cementtel - biztosítva ezzel a helyi lakosok alapvető igényét és hozzájárult ez által Szíria fejlődéséhez.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2016. március 17.
A LafargeHolcim közétette a 2015 negyedik negyedévre és a 2015-ös évre vonatkozó eredményeit

A cégcsoport az egyesülés fontosabb lépéseit megtette, az integráció befejeződött és jó úton halad az új célok eléréséhez. A sokszor kihívást jelentő piaci környezet ellenére, a tőkekiadásra, a szinergiákra és a nettó adósságra vonatkozó tervezett célszámokat 2015-ben túl is teljesítették.

A cégcsoport az egyesülés fontosabb lépéseit megtette, az integráció befejeződött és a Csoport jó úton halad az új célok eléréséhez. A sokszor kihívást jelentő piaci környezet ellenére, a tőkekiadásra, a szinergiákra és a nettó adósságra vonatkozó tervezett célszámokat 2015-ben túl is teljesítették. - See more at: https://www.lafarge.hu/hir/a-lafargeholcim-csoport-2015-evi-eredmenyei#sthash.9zGMHpJp.dpuf
A cégcsoport az egyesülés fontosabb lépéseit megtette, az integráció befejeződött és a Csoport jó úton halad az új célok eléréséhez. A sokszor kihívást jelentő piaci környezet ellenére, a tőkekiadásra, a szinergiákra és a nettó adósságra vonatkozó tervezett célszámokat 2015-ben túl is teljesítették. - See more at: https://www.lafarge.hu/hir/a-lafargeholcim-csoport-2015-evi-eredmenyei#sthash.9zGMHpJp.dpuf
A cégcsoport az egyesülés fontosabb lépéseit megtette, az integráció befejeződött és a Csoport jó úton halad az új célok eléréséhez. A sokszor kihívást jelentő piaci környezet ellenére, a tőkekiadásra, a szinergiákra és a nettó adósságra vonatkozó tervezett célszámokat 2015-ben túl is teljesítették. - See more at: https://www.lafarge.hu/hir/a-lafargeholcim-csoport-2015-evi-eredmenyei#sthash.9zGMHpJp.dpuf
Verziószám:
1.0

Dátum:
2015. december 23.
Sikeresen lezárult a Lafarge Cement Magyarország Kft. humán fejlesztési projektje

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. befejezte humán fejlesztési projektjét, melynek célja munkavállalói továbbképzések biztosítása volt. A munkahelyi képzéseknek köszönhetően egy év alatt 12 különböző tanfolyam, képzés keretében összesen 92 munkavállaló fejleszthette szakmai tudását illetve készségeit.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2015. december 07.
Közzétették a LafargeHolcim hármonedegyéves eredményeit

A Lafarge és a Holcim 2015. július 15-ei egyesülésével létrejövő LafargeHolcim vállalatcsoport nyilvánosságra hozta a 2015 első kilenc hónapjára vonatkozó eredményeit, amely a két vállalatcsoport első közös beszámolója.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2015. november 04.
A LafargeHolcim sikeresen befejezte a Lafarge S.A. kivásárlását

A LafargeHolcim 2015. október 23-án bejelentette a Lafarge S.A. kivásárlásának sikeres megvalósítását. Ennek megfelelően a Lafarge S.A. részvényeit 2015. október 23.-ával kivezették a párizsi Euronext listájáról. A befejezés a Csoport örökölt vállalatainak egyesítési folyamatának fontos és végső lépését jelenti , és lehetővé teszi a LafargeHolcim számára, hogy továbbra is a szinergiák fejlesztésére és az integrációs folyamatokra koncentráljon.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2015. július 15.
Új vezető egy új világért: a LafargeHolcim világszerte hivatalosan elindult

A LafargeHolcim világszerte hivatalosan elindítja új Csoportját, és közzéteszi a jövőre vonatkozó célkitűzéseinek kulcselemeit. A LAFARGE és a Holcim egyesülésének sikeres végrehajtását, valamint az új LafargeHolcim részvények Zürichben és Párizsban történő jegyzését követően az új Csoport mostantól azon dolgozik, hogy létrehozza az építőanyag-ipar legjobban teljesítő vállalatát.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2015. június 29.
Új vezérigazgató a Lafarge Közép-Európa élén

Duclaux Antoine (44) a Lafarge Közép-Európa (Lafarge CE) új Vezérigazgatója, amely szervezet a cement üzletág vezető szereplője Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és Szlovéniában. Duclaux Antoine lép Spannagl Thomas helyére, aki úgy döntött, hogy a Lafarge-on kívül folytatja karrierjét.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2015. április 27.
A Holcim és a Lafarge megkapja az Európai Bizottság jóváhagyását a CRH részére történő eszközértékesítésre

A Lafarge és a Holcim április 24-én megkapták az Európai Bizottság jóváhagyását arra vonatkozóan, hogy a két vállalat által az Európai Unió területén értékesítendő eszközökre a CRH vállalat megfelelő felvásárlónak minősül.
Ezen felül a CRH is megkapta az Európai Bizottság engedélyét ezen eszközök
felvásárlására.


Verziószám:
1.0

Dátum:
2015. április 23.
Tavaly kerékpárút, most betonpihenő épült

Betonpihenőt adtak át a Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpárút mellett. 

Helyi önkormányzatok, intézmények lakosok bevonásával alakított ki biciklis pihenőt a LAFARGE Cement Magyarország Kft., a cementgyár és a két település
önkormányzatainak támogatásával tavaly megépült Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpárút mellett. A Királyegyházi Cementgyár számára kiemelt fontosságú az Egészség- és Munkavédelem valamint a helyi közösségek támogatása. A bicikliút és a pihenő kialakításával az egészséges életmódra és a biztonságos közlekedésre szeretnék közösen felhívni a figyelmet.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2015. március 20.
Megállapodásra jutottak a két vállalat közötti részvénycserével történő egyesülés felülvizsgált feltételeit illetően.

A Holcim és a Lafarge Igazgatótanácsai örömmel jelentik be, hogy megállapodásra jutottak a két vállalat közötti részvénycserével történő egyesülés felülvizsgált feltételeit illetően. Mindkét vállalat elfogadta az új részvénycserearányt, amely 9 Holcim részvény 10 Lafarge részvény ellenében.

Verziószám:
1.0

Dátum:
2014. december 12.
Cementipari óriással bővíti partnerei körét a HIPA

A Nemzetközi Befektetési Ügynökség a kiemelkedően jól teljesítő hazai építőipar egyik fontos szereplőjével, a LAFARGE Cement Magyarország Kft.-vel írt alá egyetértési szándéknyilatkozatot

Verziószám:
1.0

Dátum:
2014. december 04.
Környezetvédelmi beruházás a LAFARGE-nál

Széleskörű társadalmi egyeztetést követően, a hatósági engedélyek birtokában, 2014 végén fejeződött be a Királyegyházi Cementgyár másodlagos tüzelőanyag beruházása. Az így megépült nyersanyag tároló és a hozzá kapcsolódó feladószalag lehetővé teszi, hogy a szűken vett régió máshol már nem hasznosítható hulladékát tisztított, aprított formában tüzelőanyagként használják fel.