Kutatási stratégiánk

Az építőiparban az innováció mindenütt jelen van, egészen a legkisebbtől (anyagok mikrostruktúrája) a gigantikus építményekig (pl.: a Millau Viadukt Franciaországban). 

A városok rohamos terjeszkedését és az urbanizációt, kompaktabb városok építésével támogatjuk, egyedi megoldásokkal szolgálunk a vertikális terjeszkedés és a régi épületek renoválása érdekében. Kis alapterületű, mégis komfortos házakkal a szabad területeket kívánjuk megőrizni. Hozzájárulunk az erősebb és tartósabb épületek, jobb infrastruktúrák építéséhez, mindezt összehangolva a környezetvédelmi szempontokkal. Inspirációt nyújtunk különleges és elegáns épületek, harmonikus színek és textúrák kialakításához, a legmerészebb konstrukciók kivitelezéséhez, ezáltal pedig a szebb városok építéséhez.

A Lafarge és a Solidia ALACSONY széntartalmú építőipari megoldása

A Lafarge az amerikai Solidia Technologies® start-up vállalkozással olyan szabadalmaztatott technológiát bocsátnak piacra, amely lehetővé teszi a cement előállításakor keletkező szén-dioxid kibocsátás csökkentését, és hasznosítja a szén-dioxidot az előregyártott beton előállítása során. Így a teljes gyártási eljárás során mintegy 70%-kal csökkenthető az ökológiai lábnyom.

A hagyományos beton előregyártó üzemi körülmények között előállított Solidia Beton™ jobb teljesítménymutatókkal rendelkezik, végszilárdságát kevesebb, mint 24 óra alatt éri el, szemben a szokványos portlandcementből készült előregyártott beton 28 napos szilárdulásával. Ez jelentős energia- és költségmegtakarítást tesz lehetővé az előregyártó betonüzemek számára.