Az ECOPlanet zöldcement-termékcsalád legalább 30%-kal csökkenti a CO2-kibocsátást.1A rendes (CEM I/OPC) cementhez képest.

Ez az alacsony szén-dioxid-kibocsátású cementcsalád 2021 végére 15 országban, 2022 végére pedig 30 országban lesz kapható.

Az ECOPlanet tovább erősíti globális vezető szerepünket a fenntartható és innovatív építési megoldások terén, amelyek a fenntartható városokat valósággá teszik.

A világ népességének 80%-a 2050-re várhatóan városokban fog élni, ezért globálisan havonta egy New York Citynek megfelelő területet kell felépíteni.

Az ECOPlanet, a világ legváltozatosabb zöldcementcsaládja, és a cementtel összefüggő kibocsátások legalább 30%-os csökkentésével járul hozzá ezen kihívás fenntartható kezeléséhez.

Ez az áttörés újabb lépés a zöld városok megvalósításában, és teljessé teszi a fenntartható és innovatív építési megoldások terén betöltött vezető szerepünket.

A Holcim iparágelső receptúraalkotási szakértelmének köszönhetően az ECOPlanet fenntarthatósági profilját az innovatív, alacsony kibocsátású nyersanyagok, például kalcinált agyag és újrahasznosított építési és bontási hulladékok, határozzák meg. Szénlábnyomát tovább csökkenti a gyártási folyamat dekarbonizálása, amelyet az alternatív fűtőanyagok használata vezérel.

Örömmel mutatom be az ECOPlanet-et, legújabb zöld építési megoldásainkat. A körforgásos gazdaság előmozdítása érdekében az ECOPlanet termékcsaládunk része a világ első olyan cementje, amely 20%-ban újrahasznosított építési és bontási hulladékot tartalmaz, és ezzel természetbarát módon segíti elő „nettó zéró szénlábnyom”-ot célzó jövőképünket. A világ népességének növekedése és a gyors urbanizáció miatt az ECOPlanethez hasonló megoldások kulcsfontosságúak a zöldebb városok és az intelligensebb infrastruktúra lehetővé tételéhez, amelynek során kevesebből többet lehet építeni.

JAN JENISCH| VEZÉRIGAZGATÓ

FEJLŐDÉS AZ EMBEREKÉRT ÉS A BOLYGÓÉRT

Az ECOPlanet a Lafarge Cement Magyarország Kft. egyik piacvezető zöld építési megoldása, amely a világ legszigorúbb fenntartható építési minősítési szabványaihoz igazodik a BREEAM-től a LEED-ig. Alapját az ECOPact, a világ legnagyobb zöldbetoncsaládja adja, amely ma már több mint húsz piacon széles körben elterjedt.

KIEMELT PROJEKTJEINK