"Minden építés alapja"

A pályázat célja a betonból tervezett köz- és lakóépületek, telephelyek és üzemek szélesebb körben való megismertetése. Azoknak az építész tervezőknek szól, akik a betont a tervezés során nem csak a szokványos (pl. alapozás, betonváz, aljzatbeton) szerkezeti elemek esetében alkalmazzák, hanem rendhagyó, kivételes megoldásokhoz is. A beton tulajdonságait kiaknázó példamutató építészeti megoldások lehetnek többek között az anyag tömegét kihasználó határoló elemek, az egyedi szerkezeti elemek, a látszóbeton megoldások, burkolatok, berendezések vagy épp bútorok. 

MINDEN ÉPÍTÉS ALAPJA >>

  

Magyar Mapei Betonkenu Kupa

Immár hagyományosnak számító betonkenu és sárkányhajós futamokat a budapesti Lágymányosi-öbölben rendezik meg. A futamok mellett több újdonság is van már a verseny kihívásai között, úgy mint betonhídépítés, betonfürdőruha, vagy a 2016-os futball EB tiszteletére egy úszó beton focilabda készítése.

BETONKENU KUPA >>

 

  

Cembi és Mixi kalandjai mesekönyv a betonról

A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvend a Magyar Betonelemgyártó Szövetség és a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség Betonnépszerűsítő Munkacsoportjának gondozásában  megjelent, Cembi és Mixi kalandjai mesekönyv és színező, amely a beton mindennapi alkalmazását  mutatja be játékosan  a legkisebbeknek. 

CEMBI ÉS MIXI KALANDJAI >>

 

 

 

Beton Arcai

2014 óta minden év szeptemberében kerül megszervezésre a Beton Arcai kiállítás a pécsi Nick Udvarban. A kiállítás célja, hogy bemutassák a beton felhasználási sokszínűségét, akár a művészet, képzőművészet területén is.  

BETON ARCAI >>

   

Beton design ötletpályázat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Kerámia Tanszéke közös ötletpályázatot hirdetett a Királyegyházi Cementgyár fennállásának 5. évfordulója alkalmából az együtt gondolkodás megvalósítása érdekében beton design témakörben. A szép számú pályamunkák közül a legjobbak sorozatgyártásban is elkészültek, és a Királyegyházi Cementgyár jubileumi ünnepségének hivatalos ajándékai voltak.

 

Megosztott első hely:
Szűcs Viktória – fényképkeret
Fülöp György – ceruza- és névjegykártyatartó

Második helyezett:
Savanyú Judit – hűtőmágnes

Harmadik helyezett:
Szenes Ádám – kulcstartó 

BETON DESIGN ÖTLETPÁLYÁZAT >>

 

Biciklis betonpihenő

A Királyegyházi Cementgyár önkéntes munkavállalói és a helyi önkormányzatok támogatásával a 2014-ben megépült Királyegyháza - Szentlőrinc kerékpárút mellett, 2015 áprilisában biciklis pihenőt is kialakított. A kerékpárúttal és a pihenővel a környékbeli családok egészséges életmódját és szabadidős tevékenységét szeretnék támogatni. A Királyegyházi Cementgyár dolgozói önkéntesség keretében segédkeztek a pihenő fáinak ültetésében és a betonpadok öntésében. 

BICIKLIS BETONPIHENŐ >>

 

Beton emléktárgyak