LafargeHolcim Awards

Az Európai LafargeHolcim-díj nyertesei, 2017

Az Alapítvány tevékenységének zászlóshajója a "LafargeHolcim Awards a Fenntartható Építészetért". Ez a világ legjelentősebb pályázata a fenntartható tervezés területén. Az Awards keretében olyan projekteket és terveket díjaznak, amelyek túlmutatnak a környezeti teljesítmény, a társadalmi felelősség és a gazdasági növekedés egyensúlyán. Ezáltal ezek a projektek példaként szolgálhatnak, mint építészeti kiválóság. Minden pályázati ciklus három évet ölel fel a kiírástól a zárásig, és összesen 2 millió dollár értékű jutalom kerül mindig kiosztásra.

A LafargeHolcim Awards pályázatnak két kategóriája van:

1. Fő-kategória:

Ebben a kategóriában építészek, mérnökök, tervezők, projektgazdák, építtetők és kivitelezők nevezhetnek előrehaladott tervezési fázisban lévő projektekkel, amelyek nagy valószínűséggel megvalósításra kerülnek majd.

2. Következő Generáció-kategóriája

A Következő Generáció-kategóriát a még 30. életévüket be nem töltött fiatal szakemberek és diákok víziói, ötletei részére hirdetik meg háromévente.

Mindkét kategória esetében követelmény, hogy a projekt nem kezdődhet el a pályázat megnyitását megelőzően!

A 6. Nemzetközi LafargeHolcim Awards pályázat 2019 közepétől érhető el az érdeklődök számára.

 

LafargeHolcim Fórum

Több mint 300 szakértő vett részt a detroiti 5. LafargeHolcim Fórumon

A LafargeHolcim Fórum a Fenntartható Építészetért egy háromévente megrendezett konferenciasorozat, amelynek témája mindig a fenntartható építészet valamely témaköréhez kapcsolódik. A Fórumot mindig a LafargeHolcim Alapítvánnyal kapcsolatban álló valamelyik egyetemmel együttműködve szervezik meg. A többnapos esemény egyben egy akadémiai platform a világ minden tájáról és generációjából érkező építészeknek, mérnököknek, tervezőknek és építési szakembereknek.

Ezen kívül, a LafargeHolcim Fórum az Alapítvánnyal kapcsolatban álló egyetemek mesterszakos és PhD-hallgatói részére lehetőséget biztosít, hogy személyes kapcsolatot alakítsanak ki a világ vezető szakembereivel. Ez a párbeszéd teszi lehetővé, hogy a szimpóziumon a fiatal szakemberek elképzeléseit is megismerhessük. Minden egyes LafargeHolcim Fórum munkáját kiegészíti az akadémiai publikációk kiadása. Az Alapítvány eddig öt Fórumot rendezett meg.

A 6. Nemzetközi LafargeHolcim Fórum idei témája az „Építőipar anyaghasználatának újragondolása”. A szakmai konferenciát a Kairói Amerikai Egyetemen rendezték meg, Egyiptomban 2019. április 4-6. között.

 

Tudásmegosztás

Tevékenységei révén az Alapítvány szorosan együttműködő globális hálózatot alakított ki az érdekcsoportok között, amely mára az információcsere egyik fontos csomópontjává vált. Az Alapítvány kiadványokat készít a példamutató fenntartható építészeti projektekről, és átfogó internetes, valamint közösségi médiás jelenléttel rendelkezik.

A LafargeHolcim Alapítvány kiadványainak megtekintése

A LafargeHolcim Alapítvány híreinek megtekintése

 

Kapcsolattartás és információcsere

A LafargeHolcim Alapítvány a Fenntartható Építészetért rendszeresen (évente kb. hat alkalommal) küld információkat programjairól és tevékenységeiről. A személyes adatokat felelősen, minden jogszabályi előírásnak megfelelve kezeljük. A legmodernebb követelményeknek megfelelően óvjuk a személyes adatok biztonságát. Az Alapítvány Adatvédelmi tájékoztatója tartalmazza a vonatkozó adatvédelmi szabályok szerinti jogokat.

Amennyiben szeretne e-mailben értesítéseket kapni a LafargeHolcim Alapítványtól, itt iratkozhat fel.

 

Kövesd az Alapítvány munkáját!

 

Mi újság az Alapítványnál?