Ismerje meg a Királyegyházi Cementgyárat!

A Királyegyházi Cementgyár lehetőséget biztosít minden érdeklődő számára, hogy bepillantson a kulisszák mögé és megismerje a cementgyártás folyamatát.
Kérjük, töltse ki az alábbi kérdőívet adataival, a látogatói csoport létszámával, valamint a tervezett gyárlátogatási időponttal! A regisztrációt követően munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. 

A járványhelyzetre való tekintettel átmenetileg nem tudunk csoportokat fogadni a Királegyházi Cementgyárban és a Bükkösdi Kőbányában.

JELENTKEZEM GYÁRLÁTOGATÁSRA  >>

 

A Királyegyházi Cementgyár

A Királyegyházi Cementgyár közel 150 főt foglalkoztat, és kitűnő minőségű cementtermékeket készít – mind ömlesztett, mind zsákos formában. A gyárban fontos a környezet védelme, a természeti erőforrások megőrzése és a helyi közösségekkel való együttműködés is.

A gyár megépítését 2007. szeptember 6-án kezdték meg, ekkor történt meg ünnepélyesen az alapkő letétele. Az építkezésben közel 3500 ember vett részt, a beruházás értéke 72 milliárd Forint. Az első cementkiszállítás 2011. július 18-án zajlott. 

A gyár kapacitása jelenleg évente 825 ezer tonna klinker, vagyis több mint 1 millió tonna cement, és közel 150 munkavállalót foglalkoztat.

 

Technológiai adatok 

  • Az építkezés kezdete: 2007. szeptember 6. – ünnepélyes alapkőletétel
  • Építkezésben résztvevők száma: közel 3500 ember
  • A gyár kapacitása: 825 ezer tonna klinker, azaz több mint 1 millió tonna cement évente
  • A gyár legmagasabb pontja: 105 méter – Hőcserélő torony
  • Foglalkoztatottak száma: közel 150 munkavállaló
  • Első cementkiszállítás: 2011. július 18.
  • Beruházás értéke: 72 milliárd Ft
  • Célkitűzés: A legbiztonságosabb céggé válni a cementiparban

 

 

  


DÍJAK, ELISMERÉSEK

 

Építőipari Nívódíj a Királyegyházi Cementgyárnak

Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány az Ipari és Energetikai Létesítmény kategóriában a 2012-es Építőipari Nívódíját kapta a Királyegyházi Cementgyár. Az építőanyag-üzem zöldmezős beruházásként építészetileg látványos, esztétikus, ergonómikus külső megjelenése mellett a legmodernebb, környezetbarát technológiát alkalmazza, hatékony energiagazdálkodást valósít meg. A megoldások kiemelik a LAFARGE és a STRABAG elkötelezettségét a környezet védelme, a magas minőség és az innováció mellett.   

Környezetvédelmi Díj

A Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége a LAFARGE Cement Magyarország Kft.-nek ítélte a pályázat útján elnyerhető Baranya Megyei Környezetvédelmi Díjat. A díjjal a kamara azon gazdasági szervezetek környezetvédelmi teljesítményét ismeri el, amelyek kiemelkedő eredményt érnek el a megye környezetvédelmi helyzetének javítása, új környezetbarát technológiák alkalmazása terén. A díjat 2014. február 7-én, a kamara székházában rendezett ünnepi küldöttgyűlésen vette át Aubet Frédéric, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

CSR Hungary Díj

A „közös ügyek – közös felelősség” kategóriában 2013-ban CSR Hungary díjazott lett a Lafarge Cement Magyarország Kft. November 29-én, Budapesten a Gundel-házban átadott díj az elmúlt egy évben, a helyi társadalomért tett erőfeszítéseket ismerte el. A díjátadó gálán kiemelték a cementgyár helyi közösségek fejlődését elősegítő társadalmi és gazdasági szerepét is, példaképként ajánlva. A rangos díjat Zadravecz Zsófia marketing kommunikációs vezető vette át. 

Árufuvarozási Depó Díj

Az év legjobb árufuvarozási depója díjat nyerte el Londonban, az Európai Vasúti Kongresszuson a Királyegyházi Cementgyár és a hozzá tartozó bükkösdi mészkőbánya vasúti üzeme. Az elismerés odaítélésben fontos szempont volt a zöldmezős jelleg, a környezetvédelmi előírásokat kielégítő gyártási technológia alkalmazása, a munkahelyek teremtése, továbbá a gyár és a kőbánya közötti minél rövidebb távolság biztosítása szükséges. Figyelembe véve a fordavonatok 1000 tonnás szállítási teljesítményét, a két szerelvénnyel 80 kamion munkája helyettesíthető, amit a vasúti fuvarozás környezetkímélő módon vált ki.  

Ingatlanfejlesztési Nívódíj

A FIABCI Magyar Tagozata 1997-ben rendezte meg először a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot azzal a céllal, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét, megismertesse a hazai szakmai és a szélesebb közönséggel a fejlesztők által létrehozott épületeket. A pályázaton a Magyar Ingatlanszövetség Különdíjával ismerték el a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát 2016-ban. Az elismerés azért is jelentős, mert a pályázat nyertesei jogosultak hazánkat képviselni a FIABCI WORLD PRIX D`EXCELLENCE nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázaton. 

Ingatlanfejlesztési Nívódíj 2017

A párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI, 25. éve, mára 20 ország nemzeti válogatójával rendezi meg Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, a FIABCI World Prix d'Excellence-t. A pályázat célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése világszerte. 2017-ben az ipari létesítmények kategóriájában a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát a FIABCI 68. Kongresszusán World Prix d'Excellence Gold Winner díjjal ismerte el az Andorrai Hercegségben.

 

Magyar Termék Nagydíj és Klímabarát különdíj

A Királyegyházi Cementgyár cementtermékeivel, és kapcsolódó, ügyfélközpontú szolgáltatásaival mérette meg magát: benyújtott pályázatát Magyar Termék Nagydíjjal és Klímabarát különdíjjal ismerték el. A LAFARGE pályamunka értékelése során a döntőbizottság kiemelte a termékek magas minőségét, megbízhatóságát, a fogyasztóknak kínált előnyöket, az ISO minőségirányítási rendszerek alkalmazását és kreatív ötleteit.

 

Üzleti Etikai Díj

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díj alapítóinak célja, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt fejlesztéseikkel példát mutatnak. A zsűri a díjjal a LafargeHolcim Cégcsoport globális célrendszerével összhangban álló körkörös gazdaság helyi megvalósítását, ezen belül is a Királyegyházi Cementgyár zéró szén-dioxid kibocsátásra irányuló törekvését, a helyi közösségekért tett erőfeszítéseit értékelte. 

 

Energiahatékony Vállalat Díj

A pályázat keretében a LAFARGE Cement Magyarország Kft. a 2014 év végén befejeződött másodlagos tüzelőanyag-beruházási projektjét méretette meg a szakmai zsűri előtt. A beruházás keretében a gyár már amúgy is alacsony CO2-kibocsátási értéke átlagosan 20%-kal csökkent.

Az Energiahatékony Vállalat Díj kiírója a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Zrt., amely dr. Áder János köztársasági elnök fővédnökségével és dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott védnökségével végzi tevékenységét. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a megmérettetésen sikeresen megfelelt és az energiahatékonyság növelése érdekében megvalósított és kimutatható eredménnyel rendelkező intézkedéseiért az ’Energiahatékony Vállalat 2019’ védjegy használatára is jogosulttá vált.

 

 

ISO TANÚSÍTVÁNYOK

 

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. megfelelt az ISO 9001, 14001 és 50001 szabványok követelményeinek. Az ISO 9001-es rendszer a meglévő magas színvonalú vevői igények további kiszolgálását, a követelmények további kielégítését, illetve azok garantálását szolgálja, míg az ISO 14001-es rendszer a Királyegyházi Cementgyár számára a környezettudatos működést foglalja össze. Ennek megfelelően a Cement és Mészkőliszt termékek gyártására és értékesítésére vonatkozó tanúsítvány kiállítására került sor, amely 2018. augusztusáig érvényes. Az ISO 50001 energiairányítási szabványra épülő energiairányítási rendszer célja, hogy tervezett módon tegye lehetővé a vállalat számára az energiateljesítmény folyamatos nyomon követését és fejlesztését. 

 

 

 

 

Kapcsolódó dokumentumok
Verziószám:
3.0

Dátum:
2021. október 25.
ISO 14001 tanúsítványok

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. ISO 14001:2004 szabvány szerinti környezetirányítási rendszerének tanúsítványa. 

Verziószám:
2.0

Dátum:
2018. október 06.
Környezetpolitika

A LafargeHolcim elkötelezett környezeti teljesítménye folyamatos javítása mellett, hogy pozitív módon járuljon hozzá a környezethez és a társadalomhoz, üzleti tevékenységét a fenntartható fejlődés alapelveivel összhangban folytassa, hatékony környezetirányítási rendszerek alkalmazásával. 

Verziószám:
2.0

Dátum:
2018. május 08.
Minőségpolitika

A LAFARGE minden működési tevékenységének meg kell felelnie az összes vonatkozó törvénynek és előírásnak, továbbá ezen tevékenységeket a fenntartható fejlődés elvei szerint kell végezni. Ezt hatékony minőségirányítási rendszer alkalmazásával elért folyamatosan javuló minőségi teljesítménnyel tudjuk megtenni.

Verziószám:
3.0

Dátum:
2018. január 08.
Egészség- és Munkavédelmi Politika

A LAFARGE minden működési tevékenységének meg kell felelnie az összes vonatkozó törvénynek és előírásnak, továbbá ezen tevékenységeket a fenntartható fejlődés elvei szerint kell végezni. Ezt hatékony környezetirányítási rendszerek használatával elért folyamatosan javuló környezetvédelmi teljesítménnyel tudjuk megtenni. 

Verziószám:
1.0

Dátum:
2014. december 08.
Több, mint környezetvédelem

Másodlagos tüzelőanyagok használata a cementgyártásban. 
A LafargeHolcim Csoport a világ egyik vezető építőipari alapanyaggyártójaként felelősséget érez minden munkavállalójáért, gyárainak, bányáinak közvetlen és távoli környezetéért. 
Töltse le kiadványunkat pdf formátumban.