KIRÁLYEGYHÁZA A LAFARGE Cement Magyarország Kft., a hazai építőipar egyik meghatározó építőanyag gyártója, 2021-ben fontos mérföldkőhöz érkezett: fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte és összhangban további lépéseket tett a zöldebb jövő útján.

LAFARGE fennállása óta kiemelt figyelmet fordít a környezet megóvására és védelmére. „A Királyegyházi Cementgyár már most Európa egyik legmodernebb és legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású üzemei közé tartozik. A LAFARGE hosszú távú célja, hogy 2050-re elérje a szénsemleges működést. Ennek érdekében tavaly közel 1,5 milliárd forint értékben valósított meg környezetvédelmi beruházásokat – mondta Hoffmann Tamás, ügyvezető igazgató.

LAFARGE jelenlegi termékportfóliájában is megtalálhatóak olyan cementtermékek, amelyek gyártása során akár 20%-kal kevesebb a CO2-kibocsátás, mint egy hagyományosan gyártott cement esetében.

– Olyan impozáns épületekhez használták fel zöld cementjeinket a tavalyi évben, mint a pécsi vásárcsarnok, Pécsi Fogászati Elméleti Tömb vagy a budapesti MOL Campus – mondta el Zadravecz Zsófia, Fenntarthatósági és marketingkommunikációs igazgató.