A LAFARGE Cement Magyarország Kft. újabb mérföldkőhöz érkezett a fenntarthatóság felé vezető úton: 2023. május 1-jétől Holcim márkanévvel és új arculattal folytatja tevékenységét. Az új Holcim brand vizuálisan is megerősíti a vállalat körkörös gazdaságban és a fenntartható építési megoldások terén vállalt úttörő szerepét.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a fenntarthatósági célja 2050-re a Királyegyházi Cementgyárban is a nettó zéró emissziójú, azaz a szénsemleges működés elérése. Ennek érdekében az elmúlt években már több mint 4,5 milliárd forint értékben valósított meg környezetvédelmi beruházásokat, amelyekkel mostanra közel 90%-ban alternatív tüzelőanyagokkal váltotta ki a fosszilis tüzelőanyagokat.

A gyártástechnológia zöldítése mellett termékportfólióját is fejleszti: 2022 őszén jelent meg a magyar piacon egy új innovatív, zöldtermékkel, a CEM II/B-LL 32,5 R, ECOPlanet fantázianevű cementtel. A zöldúton haladva a LAFARGE idén újabb mérföldkőhöz érkezett: a nemzetközi vállalatcsoport új identitásához csatlakozva idén májustól Holcim márkanéven értékesíti cementtermékeit a magyar piacon.

A Holcim Csoport globális célja a teljes szénsemlegesség, amelynek megvalósítása a körkörös gazdaságban rejlik. Ez inspirálta az új vizuális megjelenést, amely hűen tükrözi a cég értékeit és szakmai céljait. Az új névhez kapcsolódó arculat színvilága természeti értékeinket jelképezi, betűtípusa az úttörők merészségét, formavilága és a „végtelen” jel pedig a körkörös szemlélet végtelenségét szimbolizálja.

„Az új márkanévvel és annak vizuális megjelenésével még jobban kifejezhetjük elköteleződésünket a körkörös gazdaság megvalósítása iránt, amely a 2050-re kitűzött karbonsemlegességi cél elérését szolgálja. A körkörös gazdaság mozgatórugójaként tovább ösztönözzük az újrahasznosítást és a környezettudatos működést minden tevékenységünk során. Az új brand azt is megmutatja, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az épített jövő fejlődése iránt, amelynek középpontjában az emberek és a bolygónk áll” – ismertette Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat céljai, tevékenysége és termékei továbbra is változatlanok. A cég tovább folytatja környezettudatos szemléletformálását célzó kampányait és továbbra is kiváló minőségű és környezetkímélő cementtermékeket kínál a hazai építőipar számára, amelyek májustól fokozatosan az új Holcim márkanéven lesznek elérhetők, az eddig használt fantázianevek (STANDARD, EXPERT, SUPER és ECOPlanet) megtartásával.

„Innovatív technológiánkkal és cementtermékeinkkel továbbra is a környezettudatos gondolkodást és körkörös gazdaságot kívánjuk megvalósítani és egy fenntartható jövőt építeni” – tette hozzá Hoffmann Tamás.

A vállalatcsoport fenntarthatóság és körkörösség terén vállalt úttörő szerepét szimbolizálja a 2023. január 15-én útjára indult The Ocean Race globális vitorlásverseny, amelynek keretében a Holcim vitorlása, a Go Circular, a föld körbehajózásával hívja fel a figyelmet az innovatív, körkörös építészeti megoldásokra és a jövőbe mutató, fenntartható építészetre.