Újabb sikeres évet zárt a LAFARGE Cement Magyarország Kft. A 2018. évi eredményeiket nem pusztán a pénzügyi mutatók határozzák meg, hanem a fenntarthatóság, a felelősségvállalás terén tett erőfeszítéseik is megerősítik.

A magyar építőipari termelés 2018-ban több mint húsz százalékkal növekedett, amely trend az idei évben is várhatóan ki fog tartani.

Ez a jelentős bővülés hatalmas kihívás volt az egész iparág, és kiemelten az építőanyag-gyártók számára is. Örömömre szolgál, hogy a nehézségek ellenére sikeresen vettük az akadályokat és a hazai jelenlétünket tovább tudtuk erősíteni és így több megrendelést realizáltunk, mint 2017-ben. Ennek folytatásaként határoztuk meg az idei évi célokat. Rengeteg feladat vár ránk, de hiszem, hogy közös erővel az eddigieknél is eredményesebb évet zárhatunk majd.” – számol be Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

A Királyegyházai Cementgyár továbbra is nagy hangsúlyt helyez a magas színvonalú és hatékony ügyfélkezelésre: digitális szolgáltatásainak fejlesztése kiemelt cél. Ennek részeként az idei évben bevezeti az e-számlázást partnerei körében. Mindemellett a zsákos cementjeinek felhasználását különböző oktatóanyagok, videók kiadásával kívánja támogatni.

A logisztikai szolgáltatásunk területén az idén valósul meg a százhalombattai terminálunk kibővítése, amely további rugalmasságot biztosít ügyfeleink igényeinek kiszolgálásában.” – nyilatkozza Hoffmann Tamás.

Az idei évben a Királyegyházai Cementgyárban egy nagyszabású technológiai fejlesztés is megvalósul. Az alternatív tüzelőanyagok nagyobb arányú hasznosítását szolgáló környezetbarát fejlesztés összértéke meghaladja az ötmillió eurót. A környezetvédelmi beruházás a cementgyárban felhasznált alternatív tüzelőanyagok arányának korábbi éveket jelentősen meghaladó növelését teszi lehetővé, amely szignifikáns széndioxid-kibocsátás csökkenést eredményez.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. számára alapvető célkitűzés a működése során a Zéró-ambíció, azaz a teljes balesetmentesség elérése. A munkavállalóik és alvállalkozóik rendszeres képzése mellett, a tavalyi év folytatásaként 2019-ben is nagy hangsúlyt fektet a legnagyobb kockázatot magában hordozó tevékenységre, a közúti fuvarozásra. Ennek keretében partnerei számára interaktív rendezvényeket és gyakorlati oktatásokat szervez a lehetséges balesetek elkerülésére.

A tavaly elindított – Ami neked természetes, az másnak ajándék szlogennel elnevezett – munkavállalói kezdeményezésünket 2019-ben is folytatjuk. Társadalmilag felelős vállalatként hiszünk abban, hogy minden siker csak a munkatársainkkal közösen érhető el. Megbecsüljük kollégáink szakértelmét és elhívatottságát, támogatjuk őket a munkavégzés minden területén. Nem titkolt célunk, hogy a LAFARGE Cement Magyarország Kft. legyen a régió legjobb munkahelye és elismerésre adjon okot itt dolgozni.” – nyilatkozza Hoffmann Tamás.

A Királyegyházai Cementgyár ezen felül számos programot támogatott, elindította a LAFARGE Közösségi Érték Programját, valamint aktív szerepet vállalt a helyi közösségek érdekében. Az elmúlt évben 35 önkéntes programja keretében több mint 50 munkatárs segítségével mintegy 650 munkaórát fordított közösségi kezdeményezések megvalósítására.

A helyi közösségek támogatásán túl, az idén is nagy hangsúlyt fektet a cementgyár a fiatal generáció támogatására. Számít a fiatalok új ötleteire, megoldásaira, amelyek az építőanyag-ipar jövőjét szolgálják. Kiemelt projekt a betonlaboratórium és a 3D betonnyomtatás, amelyeket a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karával közösen kíván megvalósítani.

Eredeti forrás: https://www.kiralyegyhaza.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1443&Itemid=29