Sikeresen zárult a LAFARGE Cement Magyarország Kft. által tavasszal meghirdetett pályázat. Újabb 16 közösségi fejlesztő ötletet támogatnak 6 településen, mintegy 4 millió forint összértékben.

A LAFARGE a környezetvédelmi célkitűzései, a folyamatos technológiai fejlesztések mellett ugyanolyan mértékben elkötelezett a helyi közösségek támogatása iránt is. Ennek egyik meghatározó eleme a LAFARGE Közösségi Érték Program, amit idén tavasszal hatodik alkalommal hirdetett meg a cég. A támogatási program keretében csak az elmúlt három év során 65 projekt megvalósításához járultak hozzá 13 településen. A megvalósult projektek több mint 20 millió forint támogatásban részesültek.

„Mindig nagy érdeklődés előzi meg a Közösségi Érték Programunk pályázati időszakát. Külön öröm számunkra, hogy a visszatérő pályázatok mellett újabb és újabb civil szervezeteket és ezáltal településeket tudunk megszólítani és segíteni fejlesztői ötleteik megvalósításában. Mindemellett évről évre szakmailag is színvonalasabb, komplexebb projektötleteket tudunk támogatni” – számol be a mostani pályázati ciklusról Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Fenntarthatósági és marketingkommunikációs igazgatója.

A szakértőkből és helyi vezetőkből álló Társadalmi Tanács a több mint húsz beérkezett pályázatból összesen 16 projektötletet választott ki, amelyek megvalósítását mintegy 4 millió forint összértékben támogatják. A projektek között elsősorban a környezetvédelmet, az egészséges életmódot elősegítő, a hagyományt erősítő infrastrukturális, valamint a helyi közösségi életet fejlesztő programok találhatóak meg.

A színvonalas pályázatoknak és a nagy érdeklődésnek is köszönhetően a LAFARGE a következő pályázati ciklusát az ősszel teszi közzé a vállalat hivatalos Facebook-oldalán és www.lafarge.hu honlapon.