Interaktív mesefalat adtak át a PTE Gyermekgyógyászati Klinika fül-orr-gégegyógyászati és kardiológiai ambulanciájának előterében. A színes fal már most a gyerekek kedvence lett.

A Nevetnikék Alapítvány kórházi önkéntesei évek óta foglalkoznak az úgynevezett „mesefalfestéssel” is, melynek célja, hogy az általában üres, fehér gyermekosztályok kórtermeinek falait színes, vidám mesefigurákkal dobják fel, ezzel is elősegítve, hogy a kórház gyermekbarátabb legyen. A pécsi ambulancián egy olyan különleges interaktív mesefalat hoztak most létre, ami nem pusztán barátságossá teszi a közeget, hanem az ott várakozó gyerekek figyelmét is leköti.

Karitatív tevékenységükhöz cégek, vállalatok is csatlakoztak, körülbelül 250 fő önkéntest vontak be a projektbe, 12 ezer munkaóra alatt készült el a mű. A 24 méter hosszú folyosó teljes átalakításához nyolc hónapnyi tervezőmunkára volt szükség, 75 liter festéket – 45 színárnyalatban – használtak fel.

Az alapítvány vezetője, Kőműves Glória lapunk kérdésére elmondta, először megtervezték a mintákat, kivetítették a falra a kontúrokat. Felrajzolták ezeket, utána pedig beszínkódolták a falat, majd el is kezdték az ügyes kezű jóakarók a festést.

 

– Évente tizenkétezer gyerek szorongása csökkenhet – reményeink szerint legalább húsz–huszonöt évig – az alkotás segítségével – fogalmazott. A kis betegek és az osztályokon dolgozók visszajelzései a mostani, és a korábbi hasonló projekt kapcsán is pozitívak.

Aktivizálták magukat, segítenek a helyi cégek, vállalkozók
Az alapítvány vezetője elmondta, célja volt a kezdeményezéssel, hogy a helyi közösségeket aktivizálja. Hogy minél több ember érezhesse azt, hogy hozzájárult a projekthez. A falfestéshez sok helyi cég csatlakozott. Többek között a Hauni Hungária Gépgyártó Kft., a Mecsekerdő Zrt., az OTP Bank, a Lafarge Cement Magyarország Kft., a Tettye Forrásház Zrt. és a Ferling Kft. is. A Hauni Kft. önkéntesei mintegy nyolcvan fővel vettek részt a projektben. Az átadón a cég egy képviselője is felszólalt, elmondta, egy jótékonysági futballtornát nyertek, és az ott összegyűjtött összeget – 1,3 millió forintot – a Nevetnikék Alapítványnak ajánlják fel.

 

Eredeti forrás: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/szines-rokak-nyuszik-bekak-diszitik-az-egyik-osztalyt-a-pecsi-gyermekklinikan-1852046/