2016. szeptember 9-én 19:00 órakor nyílik az immár hagyományosnak tekinthető beton képzőművészeti kiállítás a pécsi Nick Udvarban. Az nnepélyes megnyitót követően október 9-ig ingyenesen látogatható a Beton Arcai 3.0 kiállítás a Nick Galéria nyitvatartási idejében.
Az idei, immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Beton Arcai kiállításon a Szigetmonostori Beton Szimpóziumon készült alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők.
Szigetmonostoron képzőművészek közreműködésével rendezték meg a beton művésztelepet 2016. július 1828. között. A találkozó célja az volt, hogy a képzőművészek új kontextusba helyezzenek egy-egy témát, ezzel is megmutatva a művészet sokszínűségét. A beton mind textúrájában, mind az alkotás folyamatát tekintve kiváló alapanyagnak bizonyult ennek megvalósítására. Vendégek voltak Batykó Róbert, Nagy Zsófia Magdolna, Oláh Orsolya, Tollas Erik festőművészek, Csurgai Ferenc, Hack Ferenc, Szalay Péter, Varga Tibor, Veres Balázs szobrászművészek, valamint keramikusként Várbíró Kinga.
A kezdeményezéssel a fiatal művészeket kívánták abban támogatni, hogy olyan alkotásokat hozzanak létre, amelyeket nemcsak Szigetmonostoron állíthatnak köztérre, hanem kiállítást is rendezhetnek belőlük az ország több pontján. Első alkalommal a pécsi Nick Galériában, a Beton Arcai 3.0 kiállításon lesz alkalma megtekinteni az elkészült műveket a nagyérdeműnek.
Az alkotók munkáját a LafargeHolcim Királyegyházi Cementgyára cement és mészkőliszt biztosításával támogatta. A kiállítás október 9-ig lesz megtekinthető a pécsi Nick Udvarban, hétfő kivételével minden nap, 10.00-től 18.00 óráig. Geometriára épülő szobrokat, festői attitűddel átitatott domborműveket, tárgyakat felidéző humoros alkotásokat, illetve épületet idéző izgalmas plasztikákat tekinthetnek meg az idelátogatók.
E mellett a kiállítás részeként olyan kísérleti szobrokat is elhelyeznek, ahol a különböző színek alkalmazásával próbákat végeztek az alkotók.
 
Kapcsolódó dokumentumok