2016. szeptember 16-án második alkalommal rendezik meg az Együtt gyermekeinkért Szentlőrinc Királyegyháza jótékonysági futóversenyt, amelynek az érintett települések önkormányzataival együttműködve az idén ötéves Királyegyházi Cementgyár ad otthont. A jubiláló LafargeHolcim cementgyár a programhoz kapcsolódva Nyílt Nap keretében gyárlátogatással is várja az érdeklődőket.

Szentlőrinc Város Önkormányzata főszervezésében, Királyegyháza önkormányzata, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. együttműködésével valósul meg idén is az „Együtt Gyermekeinkért” jótékonysági futóverseny. A 2015-ben hagyományteremtő szándékkal megrendezett megmérettetésen öszszesen csaknem 250 versenyző indult. A szervezők nagy örömére a környékbeli települések iskolásait az egészség jegyében szép számban sikerült a táv megtételére biztatni. Az esemény sikerére való tekintettel 2016. szeptember 16-án ismét összemérhetik erejüket a vállalkozó szelleműek: 3 és 11 km-es távokon indulhatnak a sportkedvelők. „A tavalyi esemény rövidebb távjára volt a legnagyobb érdeklődés, főleg a környékbeli iskolák lelkes diákjai részéről. A 11 km-es táv pedig a rendszeresen sportoló amatőröknek volt vonzó, hiszen ez a távolság már nagyobb kihívást jelent a tömegsport versenyeken megszokott távoknál, viszont vízszintes terep és kifejezetten kellemes környezet várja a résztvevőket. A célunk idén is az, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmód fontos ságára, valamint az is, hogy az egészségükért tenni akaróknak olyan lehetőséget biztosítsunk, amelyen megtapasztalhatják, hogy milyen kimozdulni a komfortzónájukból, akár a megszokottnál kicsit többet is teljesíteni. A nevezési díjakból befolyt összeggel pedig ahhoz járulunk hozzá, hogy a környező települések iskoláiban is rendelkezésre álljanak azok az eszközök, amelyek a sportos életmódhoz elengedhetetlenek. Ebben a célkitűzésben mind Szentlőrinc, mind Királyegyháza önkormányzatai aktív partnereink a gyár indulása óta és közös erővel ragadunk meg minden olyan alkalmat, amely a közös értékteremtésre ad lehetőséget. Erre számítunk a II. Együtt gyermekeinkért futóverseny esetében is” – foglalta össze a futóverseny filozófiáját Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. marketingkommunikációs vezetője.

Szeptember 16-án nemcsak a futóversenyre érkezőket, hanem minden érdeklődőt Nyílt Nappal vár az ötéves Királyegyházi Cementgyár: gyárlátogatással, gyermekfoglalkoztatóval mutatja be a cementgyártás fortélyait a látogatóknak. A szeptemberi események programja és a jelentkezési felület augusztustól a www. lafarge.hu oldalon lesz elérhető.

 

Kapcsolódó dokumentumok
Szeptemberben ismét jótékonysági futóverseny Királyegyházán