Március 30-án, kedden újra találkoztak Lábatlanon a Borostyán Baráti Kör tagjai, hogy Húsvét alkalmából közös erővel rendezzék a Búzás-hegyi sétaút, illetve a kis tó környezetét. A lokálpatrióta lakosokat dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is felkereste és kisebb ajándékkal lepte meg őket.

 

Tíz évvel ezelőtt szeméttel teli terület helyén jött létre az a parkosított terület, melyet a kezdetek óta lelkiismeretesen gondoz a Borostyán Baráti Kör. Varga Gyuláné Zsuzsa, a baráti kör elnöke a helyszínen elmondta, hogy 2011-ben a Holcim Hungária Zrt. támogatásával alakították ki a sétautat.

A civilek kedden szerszámokat ragadtak, az összegereblyézett leveleket, a levágott ágakat pedig zsákokba gyűjtötték. Később fiatalok is csatlakoztak hozzájuk, akik lelkesen belevetették magukat a munkába.

Teller Péter polgármester is kilátogatott a parkba, aki az önkormányzat felajánlásaként három őshonos facsemetét adott át Varga Gyuláné Zsuzsának. A város vezetője a helyszínen arról beszélt, hogy a jelenlegi járványhelyzetben kifejezetten fontos, hogy a civil szervezetek közösségépítő akciókban vegyenek részt.

Dr. Völner Pál az ajándékok átadása után kijelentette: a lokálpatriotizmus nem egy elvont fogalom, mivel a gyakorlatban park kialakításban, kirándulóhely létesítésben, vagy hagyományápolásban is megjelenhet. Méltatta a baráti kört, hiszen a tagok immár tíz éve folyamatos rendezik az általuk létrehozott parkot.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a közelgő húsvét kapcsán azt mondta: a jelenlegi helyzetben csak mikrorendezvényeket tarthatunk, melyek hangulatára nem lehet panasz és örül annak is, hogy több településen is nagy figyelmet fordítanak a tavaszi rendrakásra.