A PTE MIK hallgatóiból álló Sopiana-e Motorsport csapat tagjai sok-sok beteg gyermeket mosolyra fakasztanak majd, ugyanis a napokban tündéri mesefigurákat festettek a szigetvári gyermekkórház folyósólyának falaira.

Egy jótékonysági falfestő akció keretében szupercuki mesefigurákat festettek a PTE MIK hallgatóiból álló Sopiana-e Motorsport csapat tagjai a szigetvári gyermekkórház folyósólyának falaira.

Jelenleg a tagok egy elektromos önvezető versenyautó fejlesztésén dolgoznak, de október 28-án vasárnap megmutatták, hogy nem csak az eszük, hanem a szívük is a helyén van. Az akció keretében húsz férfi „tört be” a Szigetvári Kórház Gyermekosztályára, melynek következményeként a falon maradtak az erdei állatvilág fenevadai.

A srácok az akcióról szóló posztjukkal persze felrobbantották a közösségi portált, hiszen a festményekkel rengeteg beteg gyereknek okoznak majd örömteli pillanatokat. Jelenleg több mint 6200 megosztásnál és 7800 lájknál jár a poszt.

Az önkéntes falfestés a Nevetnikék Alapítvány szervezésében valósult meg, a Lafarge Cement Magyarország Kft. és a Kormányhivatal Szigetvári Járásának Foglalkoztatási Osztályának munkatársai segítségével. Az alkotásokat a hétvégén már meg lehetett csodálni a szigetvári gyermekkórházban.

Eredeti forrás: https://www.pecsma.hu/top/pecsi-onkentesek-festettek-beteg-gyermekekert/