Ötödik sikeres évét zárta a Királyegyházi Cementgyár, amely 2015 óta két építőipari óriás, a LAFARGE és a Holcim vállalatok összeolvadását követően már a LafargeHolcim cégcsoport magyarországi leányvállalata. Az eredményeket Zadravecz Zsófia marketing kommunikációs vezetővel értékeltük.

- 2016. DECEMBERÉBEN ISMÉT 9. HELYEN SZEREPELT A LAFARGE CEMENT MAGYARORSZÁG KFT. A TOP100 BARANYAI VÁLLALKOZÁS LISTÁJÁN. EREDMÉNYES ÉVET ZÁRTAK?
- A hazai építőipar a várakozásokhoz képest nem tudott jelentős bővülést felmutatni – leginkább az év végére várt uniós projektek elmaradása miatt. Ennek ellenére a 2016. év során számos kiemelkedő eredményt könyvelhettünk el. Több fejlesztési projektet is végrehajtottunk a kereskedelmi átalakulás és a szervezet versenyképességének további növelése érdekében. Több mint egy éves előkészítő munka után bevezettük az Európai Üzleti Modellt (EBM). Lényege, hogy a korábbi vállalatirányítási rendszereinket egy SAP-ra épülő, teljes tevékenységet felölelő vállalatirányítási alkalmazásban integráltuk.
Ez az újítás lehetővé teszi az ügyfélközpontú működés további fejlesztését. Ügyfeleink hamarosan online felületen is nyomon követhetik megrendeléseiket. Szintén a tavalyi év eredménye az ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszer bevezetése és tanúsítása. A tudatos energiagazdálkodás révén nem csupán versenyképességünket növelhetjük, hanem sokat tehetünk az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérsékléséért.

- A KIRÁLYEGYHÁZI CEMENTGYÁR HÍRES MAGAS SZINTŰ MUNKAVÉDELMI KULTÚRÁJÁRÓL. LEHETETT EZT MÉG FOKOZNI?
- Törekszünk a folyamatos fejlődésre, hisz célunk a teljes balesetmentesség. A munkavédelem terén több fejlesztés is megvalósult tavaly: több millió forintos beruházással alakítottunk ki egy felvonószerkezetet a klinker siló mellett, amivel könnyebben és biztonságosan megközelíthetőek az építmény legfelső szintjei is. A gyárban június óta korszerűen felszerelt munkavédelmi oktatóterem működik, valamint nagy hangsúlyt fektetünk a szállítmányozásban rejlő baleseti kockázatok kiküszöbölésére.

- A TÉRSÉG MEGHATÁROZÓ VÁLLALKOZÁSAKÉNT MILYEN SZEREPET VÁLLALNAK A KÖZÖSSÉGEK ÉLETÉBEN?
- A tavalyi év eredményeivel összefüggésben 120 millió forintot meghaladó helyi iparűzési adóval járultunk hozzá az érintett települések fejlődéséhez. Ezen felül közösségi programokat támogattunk és aktív közösségi szerepet vállaltunk: 2016-ban 35 önkéntes program keretében 45 munkatárs segítségével csaknem 670 munkaórát fordítottunk közösségi kezdeményezésekre.
Legsikeresebb tavalyi közösségi programunknak a II. Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági Futóversenyt tartjuk, melynek eredményeként Királyegyháza és Szentlőrinc települések iskolái számára vásároltunk sportszereket. Idén ismétlést tervezünk, hogy a több mint 600 helyi kisdiák sportolási lehetőségeit tovább bővíthessük.

Kapcsolódó dokumentumok