Ötödik sikeres évét zárta a Királyegyházi Cementgyár, amely 2015 óta a két építőipari óriás, a LAFARGE és a Holcim vállalatok összeolvadását követően már a LafargeHolcim cégcsoport magyarországi leányvállalata.
A hazai építőipar a várakozásokhoz képest nem tudott jelentős bővülést felmutatni – leginkább az év végére várt uniós projektek elmaradása miatt. Ennek ellenére a 2016. év során számos kiemelkedő eredményt könyvelhetett el a LafargeHolcim Királyegyházi Cementgyára.
Mindemellett a tavalyi évben számos fejlesztési projektet is végrehajtott, amelyek hátterében a kereskedelmi átalakulás és a szervezet versenyképességének további növelése álltak. Több mint egyéves előkészítő munka után bevezetésre került az Európai Üzleti Modell (EBM), amely a korábbi vállalatirányítási rendszereket a SAP rendszerre épülő, teljes tevékenységet felölelő vállalatirányítási alkalmazásban integrálta. Ez az újítás lehetővé teszi az ügyfélközpontú működés további fejlesztését, amelynek az is részét képezi, hogy a Királyegyházi Cementgyár ügyfelei hamarosan online felületen is nyomon követhetik megrendeléseiket, az útnak indított szállítmányokat.
Szintén a tavalyi év eredménye az ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszer bevezetése és tanúsítása.
Ez a vállalat számára az energiateljesítmény folyamatos nyomon követését és fejlesztését biztosítja. A tudatos energiagazdálkodás révén a Királyegyházi Cementgyár nem csupán versenyképességét növelheti, hanem sokat tehet a hatékonyabb energiafelhasználásért, mérsékelheti az energiaköltségeket és az üvegházhatású gázok kibocsátását is.
A munkavédelem terén több fejlesztés is megvalósult: több millió forintos beruházással kialakításra került egy felvonószerkezet a klinker siló mellett, ami könnyebben és biztonságosan megközelíthetővé teszi az építmény legfelső szintjeit. A gyár telephelyein munkát végző munkavállalók és az alvállalkozók munkatársai június óta korszerűen felszerelt munkavédelmi oktatóteremben sajátíthatják el a kockázatok kiküszöbölésén alapuló munkavédelmi ismereteket.
A Királyhegyázi Cementgyár ezen felül számos programot támogatott és aktív szerepet vállalt a helyi közösségek érdekében: 2016-ban a LafargeHolcim 35 önkéntes programja keretében 45 munkatárs segítségével csaknem 670 munkaórát fordított közösségi kezdeményezések megvalósítására. Számos falunap, vetélkedő, egyéb program szervezésében való közreműködés mellett kiemelkedő eredményt értek el Királyegyháza és Szentlőrinc településekkel közreműködve a II. Együtt gyermekeink jótékonysági futóverseny szervezése során. A csaknem 340 résztvevővel lebonyolított versenyen befolyt részvételi díjakból Királyegyháza és Szentlőrinc települések iskolái számára vásároltak sportszereket a szervezők összesen 160 000 forint értékben. 
 
Kapcsolódó dokumentumok