A nyugat-mecseki települések hírei
2016. május
 
Bakonya
Megkezdődött a Bakonya és Kővágótöttös közötti útszakasz felújítása, első körben az elkerülők aszfaltozása történik. Az önkormányzat megvásárolja a helyi italboltot, és meghirdeti hasznosításra.
Boda
A mezőgazdasági START program keretein belül elvetésre került a tökmag, melyből tökmagolajat készítenek.
Boda község és a környék lakói látogatást tettek a csíkrákosi partnertelepülésen. A látogatás-program része volt a csíksomlyói zarándoklat és a hegygerincen tartott mise megtekintése.
Megkezdődtek a labdarúgó pályán létesítendő fedett lelátó aljzat betonozási munkálatai.
Jótékonysági bál került megrendezésre, mely bevételét a községi játszótér karbantartására, felújítására fordítják a szervezők. 
Bükkösd
Az önkormányzat megkezdte a Start-munka keretében a térkő-gyártást. A próbagyártást követően a közterületeket fogják ellátni burkolatokkal. A gyártás alapanyagait a Bükkösd Kő Kft. és a Lafarge Cement Magyarország Kft. biztosítja. Elsőként az iskola és a templomtér környékére jut majd burkolat. 
Cserdi
A cserdi gyerekek és a környező települések gyerekei felléptek a TérTáncKoncerten. A bemutatóra június 3-án került sor Budapesten, a Hősök terén. 500 gyermek együtt táncolt a Budapesti Fesztiválzenekar játékára. 
Cserkút
Május 28-án nagy sikerrel rendeztük meg a gyereknapot, az önkormányzat udvarában. Közmeghallgatás és falugyűlés volt június 1-én. 
Helesfa
A mezőgazdasági közmunka keretében a kijelölt földterületek bevetése és beültetése megtörtént. "START" munkához most vásároljuk a szükséges betonlapokat, mellyel tovább folytatjuk a vízelvezető árkok kirakását. A település lakóinak egy része a Pécsi Színház előadását nézte meg a falugondnok szervezésében. 
Hetvehely
Közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került a Rákóczi, valamint az Ady út melletti patakmeder rendezésének kivitelezője. A beruházás kezdete június 1, amikor munkaterület átadása történik. A beruházás értéke 34.000.000 Ft. ami összeg 90% -a, Vis Maior támogatás keretében kerül kivitelezésre.
Gyermeknapi rendezvényre került sor május 29.-én, melyen a jó hangulat mellett zsákbamacskából játékokat nyerhettek a gyermekek. A játékokat a svájci testvértelepülés, valamint magánszemélyek biztosították.
A képviselőtestület tagjai és párjuk, valamint a hivatal vezetője és az iskola igazgatója június 9-13 között a svájci testvértelepülésre látogatnak, melyre a Rafzi képviselőtestülettől érkezett a meghívás. 
Kővágószőlős
Aláírásra került a támogatási szerződés a Nyugat – Mecseki Társadalmi Információs Ellenőrzési és Településfejlesztési Önkormányzati Társulással. 
Kővágótöttös
Megkezdődött a völgyben lévő játszótér felújítása, ahol az új játszótéri elemek mellett felnőtt játékok is kihelyezésre kerülnek. Befejezés előtt áll a Mária Kert, melynek koncepciója a 3. titokra, Jézus Születésére épül.
Megkezdődött Kővágótöttös keleti határában lévő földút rendbetétele, közmunka keretin belül. A Kővágótöttösi Falufejlesztő és Környezetvédő Egyesület május utolsó szombatján játékos gyereknapot rendez a Cserkúti tónál.
 
Kapcsolódó dokumentumok