A Királyegyházi Cementgyárat  a legnagyobb nemzetközi ingatlanszakmai szövetség, a FIABCI Magyar Tagozata Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán különdíjjal ismerte el.

A FIABCI Magyar Tagozata 1997-ben hirdette meg először a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot azzal a céllal, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők teljesítményét, megismertesse a hazai szakmai és a szélesebb közönséggel az általuk létrehozott épületeket. Kiírása és lebonyolítása igazodik a nemzetközi pályázatéhoz.

Ebben az esztendőben  13 kategóriában adhatták le a nevezők pályázataikat. Az értékelés során a bíráló bizottság tagjai  olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az ingatlanok tervezésekor és kivitelezésekor követett környezettudatosság, az energiafelhasználás korszerűsége, vagy az egészséges környezet és az egyedi megoldások.

A pályázaton a Magyar Ingatlanszövetség Különdíjával ismerték el az építészeti megoldásaiban is kivételes LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát.  A környezetbarát, modern technológiát felvonultató ipari létesítmény, a környező mezőgazdasági területekből a lehető legkisebb területet veszi el. Külső megjelenése túlmutat egy szokványos cementgyáron, hangsúlyozza a beruházó elkötelezettségét a minőség és az innováció mellett, az alkalmazott  technológia és az épületek külsejének összhangja révén. Az ingatlan hasznosítása során pedig a cégcsoport fenntarthatósági stratégiáját követve keresik és alkalmazzák a legjobb elérhető technológiákat a körkörös gazdaság megvalósítása, a környezetre kevésbé káros  működés érdekében. Ennek részeként  kezdték el 2014-ben másodlagos tüzelőanyagok alkalmazását is.

A pályázat nyertesei  képviselhetik hazánkat  a FIABCI WORLD PRIX D`EXCELLENCE nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán.

Eredeti forrás: https://www.pecsi-hirhatar.hu/hirek/nivodij-a-cementgyarnak