A Szentlőrinc SE Családi és Sportnapot tart délelőtt 10 órától. Lesznek fitneszbemutatók, tanácsadás az egészséges életmódról, de csocsózni is lehet a 18 órai zárásig. A megmérettetések közt szerepelnek csapat- és sorversenyek és játékos sportvetélkedők, ahogy extrém 11-es rúgásban (például háttal), és a buborékfocit is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek.

Párhuzamosan zajlik a központban a helyi polgárőr egyesület közbiztonsági napja. Itt már 9 órától indul a program, lesz kutyás és rendőrmotoros bemutató a megyei rendőr-főkapitányság jóvoltából, akik az akciócsoport tudásából is ízelítőt adnak. Kerékpárgravírozásra is lesz lehetőség, a Honvédség hadi eszközöket mutat be, a Vöröskereszt tanácsadással és véradási lehetőséggel jelentkezik.

Délelőtt 11-től mutatkozik be a katasztrófavédelem, a 14 óráig tartó rendezvényen megismerhető lesz a királyegyházi cementgyár, a megyei polgárőrszövetség, valamint a helyi polgárőrök és tűzoltók szervezetei. A rendezvények miatt az egészségközpont és az általános iskola előtti útszakaszt lezárják.

Eredeti forrás: https://www.bama.hu/baranya/kozelet/mozgas-egeszseg-es-biztonsag-a-tema-681949