Egészség- és Munkavédelmi Napokat rendeztek május 9–24. között a Királyegyházi Cementgyárban, amelyen ez alkalommal a Magyar Autóklub is közreműködött. 

A LafargeHolcim cégcsoport alapértékeinek megfelelően világszerte egész évben kiemelt figyelmet fordít munkavállalói és partnerei egészség- és munkavédelmi ismereteire, és az ehhez kapcsolódó megelőző tevékenységre. Ezt támogatva minden évben, tavasszal, külön kampány keretében több hetet szentelnek nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati készségek további elmélyítésére.

„A LafargeHolcim cégcsoport célkitűzése, hogy elérje a „Zéró állapotot”, avagy a teljes balesetmentességet. Az idei évben megszervezett közel 20 programmal célunk, hogy az egészség- és munkavédelmi kultúrát egy magasabb szintre emeljük és továbbfejlesszük. Az idei programsorozat négy fő téma köré épül, amelyek lefedik egy biztonságos gyár mindennapi tevékenységének fő veszélyforrásait. Ezek a mobil, mozgó gépek és az ezek okozta helyszíni forgalom, a magasban végzett munka, a gyártósorok biztonságos leállításához kapcsolódó energia kizárás folyamata, és a magas kockázattal járó zárt térben végzett munka. Az egyes témák köré bemutatókat, versenyeket és gyakorlati tréningeket szerveztünk. Az egészség jegyében pedig napközi tornát és masszást is beiktattunk kollégáink napirendjébe” – számolt be az idei évi programokról Hoffmann Tamás, Ügyvezető igazgató.

A munkavédelmi napokhoz kapcsolódóan a Királyegyházi Cementgyár „Együtt a biztonságért” egész éves Logisztikai programsorozat májusi állomása is csatlakozik, amelyen a Magyar Autóklub is közreműködik.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. logisztikai tevékenységének nagyobb része a közúti forgalomban történik, ezért is kiemelten fontos számára, hogy ne csak munkavállalóikat, hanem szállítmányozó partnereiket is képezzék. Az új ismeretek alkalmazásával, idővel készségszintre emelkedő tudás pedig elkerülhetővé teszi a közúti veszélyhelyzeteket, megelőzve a személyi sérülést, anyagi kár keletkezését.

„A rendezvénysorozat záró napján a Magyar Autóklub munkatársainak bevonásával a defenzív vezetéselmélet és EcoDrive előadások után minden, az aznap a gyárba érkező sofőr is kipróbálhatta az alkoholos befolyásoltság következményeit a részegszemüveg használatával. E mellett átélhette a biztonsági öv szimulátor segítségével egy esetleges baleset körülményeit, illetve gyakorolhatta a biztonságos vezetéshez elengedhetetlen holttér figyelést is” – tette hozzá Kocsis Mátyás, Logisztikai vezető.

A Magyar Autóklub közreműködésével megvalósult programról összefoglaló kisfilm is készült: https://youtu.be/h8PLolO_thU

Eredeti forrás: https://www.pecsma.hu/hirzona/majusban-ismet-fokuszban-az-egeszseg-es-munkavedelem/