A LafargeHolcim Csoport globálisan, és Magyarországon is tevékenyen hozzájárul a nemzeti sportinfrastruktúra fejlesztéséhez. Az oroszországi futball világbajnokság stadionjai mellett a hazai arénák építkezésénél is kulcsszerephez jutott.

A LafargeHolcim Csoport a nemrégiben lezajlott oroszországi futball világbajnokság 8 stadionja (Moszkva, Kazany, Jekatyerinburg, Nyiznyij Novgorod, Volgograd, Samara, Rostov) mellett a magyar sportinfrastruktúra fejlesztéséhez is aktívan hozzájárul.

A LAFARGE Királyegyházi Cementgyára az elmúlt években közel 70 000 tonna cementet
szállított 4 hazai aréna, a székesfehérvári Sóstói Stadion, a békéscsabai Előre 1912 stadionja, a szombathelyi Haladás Stadion, és végül, de nem utolsó sorban a várhatóan 2018 őszén átadásra kerülő Puskás Ferenc Stadion építkezéséhez.

„A szűk határidőkre épülő nagy infrastrukturális projektek mindig nagy kihívást jelentenek. A LafargeHolcim Csoport vezető globális építőanyag-vállalatként Magyarországon is képes megfelelni ezeknek az igényeknek. A Királyegyházi Cementgyár innovatív gyártási technológiája lehetővé teszi a folyamatosan magas minőségű cementbeszállítást minden
kiemelt építési projekthez. Büszkék vagyunk arra, hogy preferált partnere lehetünk a magyar sportélet megújítását célzó infrastrukturális beruházásoknak, ezzel is hozzájárulva az egészséges életmódhoz, a sport népszerűsítéséhez” – mondta Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési és marketing igazgatója.

A LAFARGE három termékével van jelen a sportlétesítmények építésénél. A több előnyös terméktulajdonságot egyesítő, és zsákos kiszerelésben is kapható CEM III/A 32,5 R-MSR, a vasbeton és feszített vasbeton elemek gyártásánál előnyös CEM II/A-S 42,5 R, és a végszilárdságot gyorsan elérő, így előregyártásra optimális CEM I 42,5 N cementtel. A három termékkel készült betonmixek sikeresen elégítették ki a projektek általános magas műszaki követelményeit. A már korábban, más építkezéseknél is bizonyított magas nyomószilárdságú és csökkentett hidratációs hőt fejlesztő betonnal elkerülhetővé válnak az esetlegesen keletkező repedések, megnövelve ezzel a magas élettartamot, legyen szó a stadionok építésnél alkalmazott alaplemezekről, betonelemekről, merevítőkről, vagy oszlopokról.

Eredeti forrás: https://www.pecsma.hu/hirzona/magyar-stadionok-epulnek-lafarge-cementbol/