Új időszámítás kezdődött tavaly a Királyegyházi Cementgyár számára: az országos viszonylatban is meghatározó építőanyag-gyártó cég egy nagy nemzetközi konszern, a LafargeHolcim Csoport részeként működik a továbbiakban.

A 2014-ben elindított, és tavaly sikeresen lezárult fúziót követően a LafargeHolcim világszerte hivatalosan elindította új csoportját, és közzétette a jövőre vonatkozó célkitűzéseinek kulcselemeit. A LAFARGE és a Holcim egyesülésének sikeres végrehajtását, valamint az új LafargeHolcim részvények Zürichben és Párizsban történő jegyzését követően az új csoport mostantól azon dolgozik, hogy létrehozza az építőanyagipar legjobban teljesítő vállalatát. A sikeres fúzió kapcsán Olsen Eric, a LafargeHolcim Vezérigazgatója elmondta: „LafargeHolcimként átalakulásunk következő szakaszába lépünk, hogy vezetővé váljunk minden tekintetben – egy olyan vállalattá, amely pozitív hatást gyakorol a világra, és valóban kiemelkedőt nyújt ügyfelei, munkavállalói, részvényesei és a társadalom számára.”

A LafargeHolcim új működési modellre épül, amely önálló felelősséggel rendelkező országokat, regionális vezetési szinteket és szaktudásra alapozó csoportfunkciókat egyesít. A Királyegyházi Cementgyár a LafargeHolcim magyarországi képviselőjeként az új Csoport szinergiáira támaszkodva, a korábban megszokott minőségi termék- és szolgáltatás portfóliójával, folyamatos innovációval működik együtt ügyfeleivel. Ezt a tevékenységét nagyban támogatja a tavalyi évben tanúsított ISO 9001 és 14001 minőség- és környezetirányítási rendszerek bevezetése is.

Összhangban a csoport törekvéseivel a LAFARGE Cement Magyarország Kft. az Egészség- és Munkavédelem, továbbá a közösségek elkötelezett híveként tevékenykedik. 2015-ben az 1500. munkaidő kiesést okozó balesetmentes nap elérésével mérföldkőhöz érkezett. Az EuropaCantat kulturális program egyik támogatójaként a szervezőkkel közösen hangjegy formájú kültéri installációkat készítettek betonból, melyek a rangos eseménynek maradandó emléket állítottak Pécs több pontján is. Szentlőrinc és Királyegyháza önkormányzatainak, intézményeinek és lakosainak bevonásával biciklis pihenőt alakítottak ki a Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpárút mellett. Az érintett települések önkormányzataival együttműködve jótékonysági futóversenyt is szerveztek a kerékpárúton az egészséges életmód jegyében. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen folyamatosan keresik és végzik a hátrányos helyzetű gyermekek, idősek, hajléktalanok életkörülményeit javító tevékenységeket.

A közösségépítő tevékenységek legtöbbje a Királyegyházi Cementgyár önkéntes programja keretében valósult meg, melynek célja 2015-ben 832 önkéntes munkaóra elvégzése volt. A helyi kezdeményezések önkéntes munkával való támogatása végül 888 órát tett ki egész évben. 72 munkavállalója segítségével a Királyegyházi Cementgyár 37 program megvalósulását segítette a térségben.

 

Eredeti forrás: https://www.pecsma.hu/pr/lafargeholcim-biztos-kotes/