Várjuk azon vállalatok jelentkezését, melynek vezetői, munkatársai úgy érzik, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2019. évi Üzleti Etikai Díjra. Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 20. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében.

Nyomtatott

Jelöltesse cégét a 2019. évi Üzleti Etikai Díjra!

Ezt a Jelölési nyilatkozat kitöltésével és eljuttatásával tehetik meg. A jelölési nyilatkozatok beérkezése után a Kontroll Bizottság 24 órán belül dönt arról, hogy a jelölés feltételei fennállnak-e. A kedvező döntés után a szervező azonnal felkéri pályázat benyújtására a jelöltet. Üzleti Etikai Díjat kizárólag pályázat útján lehet elnyerni. Pályázatot csak az annak benyújtására felkért vállalatoktól fogadunk el. A jelölést, a visszaigazolást, a pályázatra felkérést, a pályázatok befogadását, a zsűrizést és a díjátadást a Piac & Profit Konferenciaközpont szervezi.

Az önjelöléseket 2019. szeptember 13-ig fogadjuk! Nevezési és pályázati díj nincs!

Kérjük, hogy az önjelölés szövegében a következő adatok mindenképpen szerepeljenek:

a vállalat, vállalkozás neve, székhelye (csak magyarországi székhelyű és működésű, itt adózó cégek jelölését fogadjuk),

fő tevékenységi köre,

éves forgalmának nagyságrendje,

a vállalkozás kora (legalább három éve működő pályázhat),

első számú vezetőjének, valamint  kapcsolattartójának neve, elérhetősége (telefon, e-mail cím),

egy rövid, hivatalos jelölési nyilatkozat az aláírásra jogosult aláírásával.

Azoknak a cégeknek az önjelölését várjuk, melyek az alábbi etikai szempontok szerint működnek:

A vállalat felelős gondolkodásmódról tesz cselekedetein keresztül tanúbizonyságot.

Felelősséget vállal a munkatársaiért, az üzleti partnereiért, a szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fenntartható fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javításáért.

Tetteit nem a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról gondoskodás, más érdekeinek, jóllétének figyelembevétele is.

Környezete (szűkebb tágabb, emberi, természeti, üzleti) érdekei miatt képes átértékelni a várható üzleti hasznát, illetve be tudja illeszteni cselekedetinek célrendszerébe a fenntarthatóság globálisabb céljainak szolgálatát is. 

Figyelem! Üzleti Etikai díjat csak egyszer lehet kapni, s viselése örökre szól. A volt pályázók, de etikai díjat még nem nyert cégek újra jelöltethetik magukat.

A díjat csak az alapítók vonhatják vissza! A díjjal embléma, logó viselésének jogosultsága jár együtt!

A díj odaítélésének első lépése a jelölés, mely önjelöléssel, illetve vállalkozói szakmai szövetségek, kamarától fogadott tagvállalati jelölésekkel történik.

Tagvállalati jelölésre az idén a következő szakmai szervezeteket kértük fel:

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Baranyai Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, ChinaCham, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, CSVOE, Direkt és Interaktív Marketing Szövetség, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, HOA, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, JVSZ, Komárom- Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, KÖVET, Magyar Bútor és Faipari Szövetség, Magyar Franchise Szövetség, Magyar Marketing Szövetség, Magyar Napelem Napkollektor Szövetség, Magyar PR Szövetség, Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara, Magyarországi Svéd Kereskedelmi Kamara, Megújuló Energia Szervezetek Szövetsége, Menedzserek Országos Szövetsége, Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, OHE, Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamra, VOSZ-BPMRSZ, Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A pályázatra felkért vállalatoktól maximum 5 oldalas pályázati anyagot várunk, esetleg különféle vállalati anyagok mellékelésével együtt. A pályázatra felkérésben részletesen megadjuk a pályázat benyújtásának paramétereit.  

A pályázatokat az eddigi díjazott vállalatok vezetőiből és az alapítókból álló zsűri bírálja el egy részletes szempontrendszer alapján.

Díjat négy kategóriában osztanak: kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat, multinacionális vállalat. Egy kategóriában több díjazott is lehet. Egy évben maximum 10 cég kapja meg a díjat!

A díjátadásra Budapesten, 2019. november 22-én este, jubileumi díjátadó gálaest keretében kerül sor.

Az önjelölések beküldésének formája:

A jelöléseket minden esetben  e-mailben kérjük (a kért adatokkal!). Az e-mail jelölést 24 órán belül visszaigazoljuk. A jelölés elfogadása esetén a pályázatra felkérést 48 órán belül, szintén elektronikus úton elküldjük.

Piac és Profit Kft.
E-mail: uedjeloles@piacesprofit.hu

További információ: Piac & Profit Konferenciaközpont – Négyesi Mónika
Telefon: 06 (1) 239-8401

Az Üzleti Etikai Díjról röviden

A díjat 2000-ben alapították: László Ervin világhírű filozófus, író (Budapest Klub Alapítvány elnöke) és Demcsák Mária Piac & Profit alapítója. A díjazottak: magyarországi székhelyű cégek (legalább három éve működő, jogi személy, vállalat, vállalkozás, cégformától, tulajdonformától, valamint cégnagyságtól függetlenül)

A díjazást lebonyolítja: Piac & Profit Konferenciaközpont

A díjat odaítéli: az alapítókból, valamint a korábbi években díjat kapott cégek első számú vezetőiből álló zsűri

A díjazás gyakorisága: évente egyszer, négy kategóriában (kategóriák: multinacionális vállalat, nagyvállalat, középvállalat, kisvállalat), 10 díj.

Az idei díjátadás időpontja: 2019. november 22. Budapest, Jubileumi Díjátadó Gálaest keretében

Az Üzleti Etikai Díj viselésére jogosult cégek:

2018-ban: Axiál Kft., Cu-Technik Kft., HAJDU Autotechnika Ipari Zrt., Human Dialog Kft., K&H Biztosító Zrt., Kreatív Vonalak Kft., LAFARGE Cement Magyarország Kft., Mystic Nails Hungary Bt., Peki Restaurant Kft., Simon Műanyag Feldolgozó.

2017-ben: Digitáltechnika Kft., FAG Magyarország Ipari Kft., Gelbert Eco Print Kft., Hunyadi Kft., Macher Zrt., Merkbau Kft., Sárvári Gyógyfürdő Kft., Tisza Automotive Kft., Unisignal Kft., Young Kft.

2016-ban: AGROVA Kft., BHE Bonn Hungary Kft., Biofilter Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt., KAV Hungária Kft., Mapei Kft., Schrack Technik Kft., Vitaking Kft., Szatmár Optikai Kft. ÉDV Zrt.

2015-ben: BPR Consult Kft., p2m Consulting Kft., Ghibli Kft., Bold Agro Kft., KVGY Kft., Work Force Kft., Cothec Kft., Legrand Zrt.

2014-ben: Unilever Magyarország Kft.,  Rondo Kft., Elgoscar-2000 Kft., Tutti Kft., Regio Kft., iData Kft., Terc Kft., Wagner Solar Hungária Kft.

2013-ban: AlphaSonic Kft., BI-KA Logisztikai Kft., Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt., Alcufer Kft., Magyar Suzuki Zrt.

2012-ben: Csomiép Kft., Hatos és Társa Nyelviskola, 77 Elektronika Kft., Hódagro Zrt.

2011-ben: E.ON Hungária Zrt., Tisza Volán Zrt., Bakosfa Kft., Nyírségvíz Zrt., SZ+C Stúdió Kft.

2010-ben: Dreher Sörgyárak Zrt., Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt., Ronix Szervező és Szolgáltató Kft., Zalavíz Zrt., Debreceni Hőszolgáltató Zrt.

2009-ben: Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., Vodafone Magyarország Zrt., Gödöllő Coop Zrt., TEVA Gyógyszergyár Zrt.

2008-ban: Alföldi Nyomda Zrt., Electrolux Lehet Kft., Nav N Go Kft., Philips Magyarország Kft, Sándor Vendéglő

2007-ben: Magyar Telekom Nyrt., Vill-Korr Hungária Kft., Hajtás Pajtás Futárszolgálat, Számalk Zrt.

2006-ban: Béres Gyógyszergyár Zrt., Telenor (volt Pannon GSM) Távközlési Zrt., Gravoform Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

2005-ben: Debreceni Vízmű Rt., MAM Hungaria Kft., OKI Systems (Magyarország) Kft.

2004-ben: Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő Mérnöki Rt., MOL Nyrt., NI Hungary Kft.

2003-ban: Richter Gedeon Rt., Telvill Kft., Flextronics International Ltd.

2002-ben: Kürt Computer Rt., Siemens Zrt.

2001-ben: Alcoa-Köfém Kft.,

2000-ben: Ericsson Magyarország Kft.

Eredeti forrás: https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/jeloltesse-ceget-a-2019-evi-uzleti-etikai-dijra/