Sokéves hagyományt követve idén is megrendezték az „Együtt Gyermekeinkért” Szentlőrinc - Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt. A közösségi futás célja ezúttal is az aktív, sportos életmód népszerűsítése a környék településein élők számára egy jótékony célú felhanggal.

Az immár hetedik alkalommal megrendezett futóverseny szervezői – Királyegyháza és Szentlőrinc települések önkormányzatai és civil szervezetei, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. – egy önmagán túlmutató eseményként álmodták meg a rendezvényt. Ez egy, a térség jövőjét építő folyamat, amelynek alapértékei az egészséges életmód népszerűsítése mellett a környezeti egyensúly és fenntarthatóság, az esélyegyenlőség és a közösségi szemlélet növelése.

“Az eredetileg szeptemberre tervezett jótékonysági futóversenyt az akkori zord időjárás miatt októberre kellett halasztanunk. Legnagyobb örömünkre, ez azonban nem szegte kedvét a lelkes futóknak sem. Az októberi pótnapunkra a futóverseny történetében az eddigi legtöbb előnevezés érkezett - több, mint 600 futó regisztrált a verseny három távjának valamelyikére. ” - számol be az eseményről a szervezők nevében Turbéki Judit, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

A verseny 3 és 4 km-es távját idén is zömében Baranya megye iskolás diákjai és pedagógusai teljesítették. A diákokra méltán lehetnek büszkék felkészítő tanáraik, mivel kitartóan, önmagukat legyőzve futották a távokat, nagyon vidám hangulatban értek célba és élvezték a sikert, amiért keményen megdolgoztak. A 11 km-es távon pedig a profi sportolók futottak bele a naplementébe és az éjszakai fényben fejlámpával teljesítették az idei távot.

A szervezők a futókat idén is egy-egy befutó éremmel várták a célkapuban, amely érmek különlegessége, hogy a LAFARGE önkéntesei készítették betonból. A különböző távokon meghirdetett kategóriák díjazottjai - összesen közel 50 nyertes – pedig a rendezvény támogatói által felajánlott ajándékcsomagokkal térhettek haza.

Az idei jótékonysági futóverseny különlegessége, hogy a futóverseny történetében először idén a 11 km-es táv az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat versenynaptárában is szerepelt, azaz a távot teljesítők Ötpróba pontokat gyűjthettek.