Az idén szeptember 16-án rendezik meg a 7. „Együtt Gyermekeinkért” Jótékonysági Futóversenyt a Királyegyházi Cementgyár parkolójában.

A királyegyházai és szentlőrinci önkormányzatok, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. összefogásával megvalósuló esemény több mint egy futóverseny. A térség jövőjét építő folyamat, amelynek alapértékei az egészséges életmód népszerűsítése mellett a környezeti egyensúly és fenntarthatóság, az esélyegyenlőség és a közösségi szemlélet növelése. Az egyes távok előtt közös zenés bemelegítéssel, valamint támogatói ajándékokkal gazdagított rajtcsomaggal várják a résztvevőket. 

A versenytávok:

● Királyegyházai kör: 3 km 

● Szentlőrinci kör: 4 km 

● LAFARGE kör: 11 km.

Az idei év különlegessége, hogy a 11 km-es táv teljesítésével a futók olimpiai ötpróba pontokat gyűjthetnek és ezzel esélyt kaphatnak, hogy kijussanak a Párizsi Olimpiára (www.otprobaparizsba.hu). A két futás között az érdeklődök a Királyegyházi Cementgyár Nyílt napján vehetnek részt, amelynek keretében kisvasúttal járhatják be a cementgyárat.