Az ügyeskezű jótevők ezzel nem csak a gyerekek kórházi napjait, de az orvosok munkáját is megkönnyítik.

Vidám mese- és állatfigurák díszítik már a Szigetvári Kórház gyermekosztályának falait, hogy barátságosabbá tegyék a kis betegek számára a kórházban eltöltött időt.

 A "mesefalfestést" a Nevetnikék Alapítvány kórházi önkéntesei végzik, akik emellett játékos foglalkozásokat is tartanak a gyerekeknek, hogy eltereljék a figyelmüket

A Szigetvári Kórházban eddig ötször festettek önkéntesek az alapítványtól, a Lafarge cementgyárból, a Szigetvári Járási Hivatalból és a Sopiana-e Motorsporttól.

Az üres fehér falakra színes, vidám mesefigurákat festenek, hogy gyermekbarátabbá tegyék a kórházat. A folyosóra már számos állat felkerült, de a tervek szerint a kórtermek is megszépülnek majd.

Az önkéntes festők nem profik, semmilyen előképzettséget nem igényel a munka, a tervezéshez és a kivitelezéshez segítséget is kapnak.

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei tíz éve a Pécsi Gyermekklinikán dolgoznak, ott már három osztályt kifestettek, de már egyeztetnek a Mohácsi Kórházzal is, valamint két házi gyermekorvosi rendelőben is lesz munkájuk. Az alapítvány vezetője a lapnak elmondta, hogy a projekteket általában a különböző vállalatok finanszírozzák, de magánszemélyek segítségét is elfogadják.

A visszajelzések alapján érdemes is ezzel foglalkozniuk, hiszen a gyerekek is nagyon örülnek a barátságos falaknak, és az orvosok munkáját is megkönnyítik a felfestett figurák, például egy injekció beadása közben nagyon jól elterelik a figyelmet.

A Szigetvári Kórházban egyébként is nagy gondot fordítanak arra, hogy gyermekbaráttá tegyék a környezetet. Külön gyermeksarok, gyerekeknek való dekoráció, színes kortermek, mesefigurás ruhában dolgozó nővérek várják a kis betegeket az ott eltöltött napokra.

Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/imadjak-a-gyerekek-a-mesefalat-amit-onkentesek-festenek-a-szigetvari-korhaz-gyermekosztalyan/