Ki mondta, hogy a hétköznapi hős címet csak egyetlen személy érdemelheti ki? A Királyegyházi Cementgyár rögtön rá is cáfolt. Az ott dolgozók bebizonyították, egy cég megannyi munkatársa egyszerre is válhat hőssé. Mintegy 350 ezer forint értékben osztották szét saját napi gyümölcsadagjaikat a helyi ovikban és sulikban.

Ami Neked természetes, az másoknak ajándék címmel indította el belső kampányát a LAFARGE Cement Ma­gyarország Kft. idén szeptemberben. A sorozat első állomásaként a dolgozóknak juttatásként biztosított napi gyümölcsadagokat ajánlották fel, sőt vitték el személyesen a szentlőrinci, királyegyházai és bükkösdi óvodákba és általános iskolákba. Olyan helyekre, ahol a gyerekek tányérjába nem mindennap kerül zöldség és gyümölcs. A gyár ezzel olyan érzékeny témára szerette volna felhívni a figyelmet, mint a fejlődésben lévő kicsik napi rost- és vitaminbevitelszükséglete.

Voltak olyan kollégák, akik a szabadidejüket is a gyümölcs kiszállítására áldozták, hogy láthassák, milyen örömet okoz ez a gyerekeknek.

A különlegessége az önkéntes akciónak abban rejlik, hogy a cég az önzetlenséggel eltöltött munkaórákat elszámolja, vagyis az önkéntes munkaórákat tulajdonképpen beépíti a munkaidőkeretbe – mesélte el a Vasárnapi Borsnak Zadravecz Zsófia, értékesítési és marketingigazgató, hozzátéve: így szeretnék elérni, hogy egyre több hétköznapi hős lehessen a vállalatnál. A kft.-nek nem ez az első, helyi problémákra a figyelmet felhívó akciója. Hétéves fennállása óta volt rá példa, hogy kórházak gyermekosztályait vagy éppen játszótereket tettek rendbe. Tevékenységével már 2013-ban CSR Hungary-díjjal jutalmazták a sok önkéntes mun­ka miatt.

Eredeti forrás: https://www.borsonline.hu/aktualis/hetkoznapi-hos-gyumolccsel-leptek-meg-a-gyerekeket/162438