Kreatív tudományos munkát támogat a LAFARGE és a Leier közösen
SZENTLŐRINC A Leier Hungária Kft., a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar hallgatói tervpályázatot hirdetnek a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar valamennyi képzésében részt vevő hallgatók részére. A Szentlőrinc Város közösségi közlekedésének fejlesztése érdekében várják a buszmegálló tervezésére korszerű, esztétikus beton elemekkel kialakított terveket. A pályázat 2017-ben első alkalommal kerül meghirdetésre.
A pályázat célja gazdasági, környezeti, társadalmi szempontból fenntartható közösségi tér tervezése innovatív megközelítéssel, az építmény funkcionalitásának biztosítása, valamint Leier betonelemek alkalmazása mellett. A tervpályázat során cél a PTE Műszaki és Informatikai Kar bármely képzésében részt vevő hallgatók közül a legkiemelkedőbb pályamunkákat benyújtó pályázók elismerése. A pályázat közvetett célja Szentlőrinc város közösségi közlekedésének modern, esztétikus, gazdaságos építőanyaggal történő modernizálása. Ennek érdekében megfelelő építészeti tervezési színvonal esetén sor kerülhet egyes pályamunkák megvalósítására is.
„A LAFARGE és a Pécsi Tudományegyetem közreműködésével közösen indított pályázat célja, hogy ösztönözzük a hallgatókat arra, hogy a Leier betonelemek alkalmazásával megismerjék ezen építőanyagok sokrétű felhasználási lehetőségeit. Továbbá a Szentlőrincen található buszmegállók, buszöblök konkrét példáján keresztül esztétikus, gazdaságos, tartós és környezetbarát megoldásokban gondolkodjanak” – mondta el Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője.
„Közös felelősségünk, hogy a magyarországi településeket érintő építőipari problémákra hosszú távú megoldásokkal járuljunk hozzá. Így a Leierrel és a PTE Műszaki Karával karöltve hoztuk létre ezt a pályázatot, mely egyszerre hívja fel a figyelmet a hallgatók kreativitásának előtérbe helyezésére, valamint a kisebb települések fejlesztési, modernizálási lehetőségeire” – tette hozzá Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyaroroszág Kft. értékesítési igazgatója.
„A Szentlőrinc településéről foglalkoztatott munkaerő, valamint a közép és felsőoktatásban részt vevők számára elengedhetetlen az autóbusz, mely a munkahelyre és az iskolákba való eljutást segíti. Ezek azok a közösségi terek, amelyeket a város lakói napi rendszerességgel használnak. Emiatt lényeges kérdés a jelenlegi infrastruktúra olyan irányú fejlesztése, amely hosszú távon nyújt megoldást a település számára” – üdvözölte Koltai Péter, Szentlőrinc város polgármestere a pályázat ötletét.
„Ez egy remek kezdeményezés, mely segíti hallgatóink kreativitását kibontakozni. Továbbá lehetőséget teremt nekik arra, hogy egy valós problémán keresztül próbálják ki magukat. Ösztönző a diákok számára, hogy munkáik – megfelelő tervezési színvonal esetén – megvalósításra is kerülhetnek” – mondta el Bachmann Bálint, a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánja. 

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA ÉS HATÁRIDEJE: 
A tervpályázatok online benyújtási határideje: 2017. május 8. 16:00 óra.
A tervpályázatok elbírálási ideje: 2017. május 31.
A tervpályázatok eredményének kihirdetése: 2017. június 5.
További információ a tervpályázatról: www.palyazat.lafarge.hu 

Kapcsolódó dokumentumok