Az egyébként külön-külön fenntartó alá tartozó iskola és óvoda – a pedagógusok és a szülői közösségek döntése alapján – 2016-ban is közösen tartotta a gyereknapot május 27-én, pénteken. Azért szervezték hétköznapra az eseményt, hogy a bejáró gyerekek is mindannyian részt vehessenek a programban, és részesüljenek az ajándékokból.

A sumonyi és a gyöngyfai bejáró gyerekeken kívül, ezúttal meghívást kaptak harmadik társközségünk, Szentdénes gyermekei is, akiket nagy örömünkre a szülők is elkísértek. A Szülői Munkaközösség és a Mozdulj Magadért! nevű alakulóban lévő helyi egyesület tagjai Hollósi Richárd irányításával idén is akadályversennyel készültek a gyerekek nagy örömére. Az akadályverseny több helyen zajlott a faluban, különböző állomások lettek kialakítva faluszerte. Minden állomáson civil szervezetek tagjai várták a gyerekeket, illetve az idén rendhagyó módon alakult plusz csapatot is, ugyanis a játékos kedvű szülők is versenyeztek Örökifjak csapat néven. Különlegesség volt, hogy nemcsak királyegyházai szülőkből állt a csapat, hanem a szentdénesi szülök is csatlakoztak.

A csapatok előzetesen véletlenszerű húzással lettek kialakítva. Minden csapatnak volt egy kapitánya: önkéntes középiskolás diákok, illetve nyolcadik osztályos tanulók. Az első állomás egyben az utolsó is volt, itt kellett elkészíteni a menetlevelet, a zászlót és a csatakiáltást, ezután következett a Királyi Lovas Klub állomása az iskola melletti füves pályán, ahol többek között patkódobálásban kellett megméretni magunkat. A Kultúrház udvarán a LAFARGE Cementgyár önkéntesei várták a gyerekeket és a szülők csapát. A kultúrházi állomás után következett a Nyugdíjas Klub. Véleményem szerint ez volt az akadályverseny legjobb állomása, ugyanis itt palacsintát lehetett enni, ami nagyon finom volt. Olyan rengeteg palacsintát sütöttek, hogy az óvodásoknak is tudtak átküldeni, és sok segítő is kóstolhatott belőle: köszönet érte a Nyugdíjas Klub tagjainak.

Kisebb séta következett a Szabadszentkirályi Tűzoltók állomásáig, ahol a tűzoltáshoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldani. Ezután a focipályáig kellett elgyalogolni, ahol a focihoz kapcsolódó feladatok voltak Fata Gábor jóvoltából. Az iskolaudvarra visszaérve, az aszfaltpályán volt a kézilabdacsapat feladata, stílszerűen kapura kellett dobálni. Az utolsó állomás ismét a kiindulóponton volt, ahol Hollósi Mercédesz, tanítónő összesítette a pontokat, és az állomásokon összegyűjtött szavakból egy közmondást kellett kitalálni.

Miközben az iskolások versenyeztek, az óvodások az óvoda udvarán kialakított kötélkertben, illetve az iskola udvarán felállított légvárban játszhattak. A Szentlőrinci Rendőrőrsről érkezett rendőrök azt is megengedték, hogy a rendőrautóba beüljenek, és a szirénát kipróbálják az óvodások és az iskolások. Azok az iskolások, akik még a sorukra vártak indulás előtt, vagy már beérkeztek a célba, kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt.

Az iskola konyháján finom ebéd várt minden gyermeket és felnőttet, aki résztvevőként, vagy segítőként jelen volt a gyereknapon. Az eredményhirdetésre a nagy meleg miatt az iskola aulájában került sor, az első csapat jutalma az volt, hogy ők kapták meg először a Szülői Közösség által minden gyermek számára szépen összeállított ajándékcsomagot.

Mivel nagyon szép és meleg időnk volt, jól jött délután egy kis felfrissülés jégkrém formájában, amit szintén ajándékba kapott mindenki. Összességében elmondható, hogy egy sikeres napot zártunk, ahol nemcsak a gyerekek szórakoztak jól, hanem a szülői csapat is.

A programot az Iskolai Szülői Munkaközösség és a Királyegyháza Felvirágoztatásért Közalapítvány finanszírozta.

Eredeti forrás: https://www.kiralyegyhaza.hu/index.php?Itemid=29&id=1110&option=com_content&task=view