Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Franz Salm Rei erscheidt, a Szuverén Máltai Lovagrend roma ügyekkel megbízott nagykövete ff október 14-én Pécsett megnyitotta a Menő Jövő Gyermekközpontot.
Az új intézmény megnyitóján jelen volt továbbá Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke, Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi nagykövete, valamint Szabadhegÿ Kristóf, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke. A rendezvényen a Szimfónia-programban zenét tanuló gyerekek adtak koncertet.
A szeretetszolgálat új intézménye elsősorban a gyerekek és a fiatalok fejlesztésére és ellátására nyújt lehetőséget. A gyermekközpontot ifj. Csonka Pál, a segélyszervezet dél-dunántúli régiójának vezetője mutatta be.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 1995 óta van jelen Pécs keleti városrészében. A Csilla von Boeselager báróné nevét viselő Csilla Gondviselés Háza jelenleg több intézménynek ad otthont.
A Menő Jövő Gyermekközpont a Csilla Gondviselés Háza melletti telken valósulhatott meg, egy korábban félbeszakadt beruházás, a szociális hotelnek tervezett épület befejezésével.
A tervek szerint a gyerekeknek tartanak majd szakköröket, korrepetálást, zenepedagógiai foglalkozásokat, lesz mesélés, rajzolás, kézműveskedés, különféle művészeti tevékenységek, és persze ünnepségek, „bulik” is.
A ház alkalmas arra is, hogy rövidebb-hosszabb időre otthont biztosítson azoknak a fiataloknak, akiknek átmenetileg szállásra van szükségük, vagy mozgáskorlátozottságuk miatt egy speciális, akadálymentesített helyre.
A beruházás nemzetközi összefogással valósult meg. Az építkezést és az épület felszerelését adományokkal segítette a Sixt Alapítvány, a Lafarge Cement Magyarország Kft. és a Global Fund for Forgotten People alapítvány.
 
Kapcsolódó dokumentumok