Látványos sporteseményen vett részt szeptember 16-án a város.
A szentlőrinci és a királyegyházi önkormányzat, a Lafarge Magyarország Kft., valamint a PSN Zrt. közös rendezvénye, a II. Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági futóverseny a két település között zajlott a Lafarge parkolójából indulva. Ezúttal is két távon nevezhettek a sportolni és jótékonykodni vágyók. A három kilométeres táv mellett az edzettebb versenyzőknek 11 kilométeren is lehetőségük nyílt a megmérettetésre.
A legfiatalabb rajthoz állók 3 km-en a hatéves ifj. Basa Antal és Laczovics Bence, a legidősebb a 73 éves Nagy Lajos (aki mindkét távon versenyzett) voltak. A 11 km-es távra legfiatalabbként a 10 éves Vecsernyés Máté vállalkozott.
A 3 km-es táv helyezettjei: a 0–14 éves korosztály: Fiúk: 1. Tóth Dániel, 2. Tóth Milán, 3. Majláth Arnold. Lányok: 1. Bödő Eliza, 2. Kocsi Bianka, 3. Anda Hédi.
A középiskolás korosztály helyezései: 1. Kis László, 2. Marton Alex, 3. Vincze Dániel; 1. Fata Nóra, 2. Bányavölgyi Viktória, 3. Pásztor Zsófia.
A felnőttek versenyében a férfiaknál: 1. Jeges-Varga Ferenc, 2. Basa Antal, 3. Dénes István; a hölgyeknél: 1. Illés Judit, 2. Laczovics Valéria, 3. Baumgartner Kata.
A 11 km-es táv helyezettjei: Férfiak 1. Iván László, 2. Gosztolya József, 3. Mócz Gábor; Hölgyek: 1. Ágoston Katinka, 2. Bende Kornélia, 3. Ritter Judit.
A jótékonysági futóversenyen – amelynek bevételével helyi a iskolák sportszerbeszerzéseit segítik – összesen mintegy 340 fő indult, közel ötvenen a hosszabb távot teljesítették. A legeredményesebb versenyzők az oklevél és az érem mellé értékes ajándékot is kaptak a támogatók felajánlásában.
 
 
Kapcsolódó dokumentumok