A Lafarge cementgyár tavalyi közösségi érték programjának egyik nyertese a Bicsérdi Nemzetközi Művésztelep Egyesület volt. Akkor a községben egy olyan programot valósíthattak meg, melynek keretén belül fiatal művészek mutatták be egyedi alkotásaikat.

Az alkotótábor vezértémái a színek voltak, ehhez kapcsolódóan a művészek a megadott színek használatával alkothattak. A négy napos programsorozat a Bicsérdi Nemzetközi Művésztelep Egyesület és Bicsérd Község Önkormányzata összefogásával valósult meg. A művészpalánták a festmények mellett szobrokat is készítettek, amelyek a helybéliek segítségével mára a település köztereinek díszeivé váltak.

A közelmúltban szintén a cementgyár pályázatán egy egyedi tervezésű padot nyert a község, melyet a tervek szerint horgásztó közelében, a felnőtt fitneszpályánál helyeznek el. Az ülőalkalmatosság egyedi, a felső részén egy reklámtábla is lesz, melyre a tervek szerint színes képeket helyeznek el a tóról, illetve a játszótérről. A Lafarge a keretösszeg mellett cementet is biztosított a projekthez. Vér József polgármester elmondta, a jövőben egy szintén egyedi asztalt helyeznének el a pad mellé.

Eredeti forrás: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/formabonto-padon-ulve-pihenhetnek-a-faluban-1847855/