Új vákuum sínkészletet kaptak a Szentlőrinci Mentőállomás egységei a LAFARGE Cement Magyarország Kft. támogatásának köszönhetően.

Több mint 100 000 Ft értékű eszközbeszerzésben támogatta a Királyegyházi Cementgyár az Országos Mentőszolgálatot, amelyből a Szentlőrinci Mentőállomás mentőegységeit bővítették. A hozzájárulásból egy teljes vákuum sínkészletet vásároltak, amely az aktuálisan vonuló mentőautóban kap helyet. Az ellátás színvonala ennek köszönhetően a szentlőrinci járás több mint tizenötezer lakója számára emelkedett.

– Mindig örömmel vesszük a szakmai színvonal növelését megcélzó adományokat, hiszen egészségügyi felszerelésekre minden területen szükség van – mondta el dr. Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója.

– A vákuum sínkészlet használata jelenleg a legmodernebb végtagrögzítő szerkezet. Ezért elengedhetetlen kelléke kell, hogy legyen egy mentőgépkocsi felszerelésének. Télen az elcsúszások, nyáron pedig a sportbalesetek okozta sérüléseknél sokszor alkalmazott eszköz – fűzte hozzá Katona András, a Szentlőrinci Mentőállomás vezetője.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. adománya nem véletlen: a Királyegyházi Cementgyár indulása óta kiemelt figyelmet szentel a biztonságos munkavégzésnek és az egészségvédelemnek. Szabályai, alkalmazott munkavédelmi eszközei mind a balesetmentes működést szolgálják.

A gyári munkavégzéshez szükséges dokumentumok nem egy esetben szigorúbbak a magyarországi hatósági előírásoknál. Ennek hátterében a LafargeHolcim Csoport szakmai és baleset-megelőzési tapasztalatainak megosztása és azok alkalmazása áll.

A cementmű munkavállalóinak több mint fele elsősegély tanfolyamot végzett. Így sérülések ellátására, valamint újraélesztésre is képesítést szereztek. A LAFARGE ezen túl kiváló kapcsolatot ápol a katasztrófavédelem, a mentőszolgálatok, a rendvédelmi szervek, és az egyesületi mentőalakulatok képviselőivel, nem egy alkalommal közös gyakorlatot is tartottak, tartanak a gyárban.

A Királyegyházi Cementgyáron belül külön részleget alakítottak ki az egészség- és munkavédelem területére. E mellett az egyes témákban (pl.: logisztikai biztonság, energiakizárás stb.) külön munkacsoportok foglalkoznak a kockázatok kiszűrésével. A helyes biztonsági felszerelések mellett a biztonsági előírások, munkamenetek ugyancsak hozzájárulnak a balesetmentes működéshez, a gyáron belül, és azon kívül is.

A balesetek súlyosságától függően külön eljárásokat hoztak létre a sérültek gyors ellátására, az esetleges műszaki hibák elhárítására, amelyeket külön elméleti és gyakorlati oktatásokon sajátíthatnak el a munkavállalók a vezetési tréningtől a magasban végzett mentési gyakorlatokig.

 

Eredeti forrás: https://www.pecsma.hu/pr/fejlesztettek-az-eszkozparkot-a-szentlorinci-mentoallomason/