Kinek ne imponálnának olyan ideális tulajdonságok, mint az erő és sokoldalúság, akkor is, ha azok épp gipszkarton lapokat helyettesítő, nagy mechanikai teherbírású építőelemeket jellemeznek? Lássuk, mit tud még ezen kívül a Cementex!

 

Mert a fenti jelzők nemcsak emberi tekintetben lehetnek megnyerők. Gondoljunk csak bele, mennyire fontos a nagy terhelésnek kitett építményeknél a felhasznált építőelemek ellenállóképessége, például egy stadion esetében. Vagy milyen és hányféle ütés éri a falpaneleket egy bevásárlóközpontban például a napi szállítmányok érkezése alkalmával, de folyamatos szolgáltató funkciója miatt egy ilyen kereskedelmi központ sem engedheti meg magának a rendszeres beltéri felújítási munkálatokat, már csak azok megfelelő időzítési nehézségei miatt sem.

 

Magyarországon 2012-ben jelent meg a Siniat, a legkülönbözőbb felhasználási területeken alkalmazható, minőségi gipszkartonokat kínáló termékcsalád. A cég a belga Etex Csoport tagja, de a szárazépítés területén a nagy múlttal rendelkező, egykori Lafarge szaktudására és tapasztalatára alapoz.

A Siniat választékában találjuk a gipszkarton lapok új alternatívájaként használható Cementex-et, a magas ellenállóképességgel rendelkező, különböző vastagságú, szálerősítésű cementkötésű lapokat, amelyek rendkívül változatos felhasználási lehetőségeket kínálnak.

A cementből, szilícium-dioxidból és cellulóz meghatározott keverékéből, Hatcheck technológiával gyártott Cementex lapok a szárazépítés területén kínálnak megoldást, kül- és beltérben egyaránt. Általános jellemzőként nem hanyagolhatók el a Cementex termékek ökológiai előnyei: többek között összetéténél fogva a lehető legkevesebb terhet rója környezetére.

A Cementex termékskála négyféle különböző vastagságú lapból áll, ezáltal többféle felhasználási területre kínálva megoldást. A lapok általános előnyei a nedvesség-, penész- és vízálló képesség, a méretvastagság-kínálat, a rugalmas beépítési és alakítási lehetőségek, az ütésállóság, stabil mérettartás és könnyű megmunkálhatóság.

A Siniat Cementex 6 6 mm vastagságú, speciálisan mennyezeti alkalmazásra gyártott szálerősítésű cementkötésű lap, amely száraz és nedves területeken egyaránt felhasználható. Könnyű, de tartós lemezzel van dolgunk, amely kiváló mérettartósággal és hosszútávú funkcionális élettartammal rendelkezik. A 6 mm-es modell négyzetmétersúlya 8,7 kg, a lapok egyszerű csavarozással rögzíthetők fémvázra.

A Siniat Cementex 8 8 mm vastagságú szálerősítésű cementkötésű lap szabványos felület- és sarkos élkialakításával, beltéren, átlagos légnedvességű és magas páratartalmú helyiségek (konyhák, fürdőszobák, fűtetlen pincék, nyilvános mosodák, sportcsarnokok, gyártóüzemek stb.) kialakításához egyaránt alkalmazható. Kültéren pedig álmennyezetek, fiókos mennyezetek alsó felületénél, párkányok kialakításánál ajánlott használata.

A Siniat Cementex 10 kifejezetten kültéri alkalmazásra szánt termék, könnyű, de erős megoldás. Kis súlya és sokoldalú felhasználhatósága révén ideális új vagy felújítási projektek esetén egyaránt, olyankor is rugalmasan alkalmazható, ha dizájnos, kortárs megoldásokra van szükség.

Hőszigetelés alátámasztására többrétegű épülethomlokzat-rendszereknél, kis- és középméretű szerkezetek strukturális szigetelésénél, erkélyek elválasztásánál, illetve díszítő elemeknél is érdemes számba venni felhasználását.

 

 

Építőanyag vonzó tulajdonságokkal: sokoldalúság és erő
 
A Siniat Cementex 12 a legmasszívabb cementkötésű lap, amely beltéri és kültéri kialakításokhoz egyaránt messzemenőkig megfelel. A legmagasabb ütési ellenállóképességgel rendelkező építőelem, amelyet beltéren konyhai és fürdőszobai alkalmazáson túl úszómedencék, gyógyfürdők, autómosók, gyártóüzemek, raktárak és sportcsarnokok kialakítására is használnak. Kültéren jellemző a közvetlenül vakolható, elzáró rendszerek sokrétegű épülethomlokzati alkalmazása, használják szellőző burkolatoknál, hőszigetelés alátámasztására, szerkezeti elemek szigetelésére.

Építőanyag vonzó tulajdonságokkal: sokoldalúság és erő

A Cementex termékek beépítése hagyományos szerszámokkal és a barkácsboltokban beszerezhető szabványos, hétköznapi kiegészítők segítségével történik.

Ha megbízható, tartós alapanyagból szeretnénk minden szempontból biztonságos, hosszú élettartamú épületszerkezeteket létrehozni, akkor előnyös tulajdonságaival, tartósságával és sokoldalúságával a Siniat Cementex ideális választás.

Forrás: https://www.epitesimegoldasok.hu/index.php?id=epitoanyag-vonzo-tulajdonsagokkal-sokoldalusag-es-ero