Több mint 600 iskolás egészséges életmódjához járultak hozzá az Együtt Gyermekeinkért jótékonysági futóverseny szervezői azokkal a sportszerekkel, amelyeket november 21-én adtak át Szentlőrinc és Királyegyháza iskoláiban. A két település önkormányzata és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. szervezésében megrendezett sportprogram nevezési díjaiból befolyt összeget fordították sporteszközök vásárlására.

Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint az idén ötödik születésnapját ünneplő Királyegyházi Cementgyár 2016. szeptember 16-án második alkalommal szervezték meg közösen az Együtt Gyermekeinkért jótékonysági futóversenyt. A kezdeményezés tavaly indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a gyerekek és a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód, valamint a mozgás fontosságára. A szervezők ezen felül szerettek volna a két település iskolásainak sportos életmódjához is kézzelfogható segítséget nyújtani, sporteszközöket vásárolni a diákok számára. A futóverseny bevételéből vásárolt labdákat, tollaslabda készleteket, ugróköteleket a Királyegyházai Általános Iskola, a Szentlőrinci Általános Iskola és annak Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményének tanulói vehették át.

– A közösségek összefogása, a szervezéshez felajánlott rengeteg önkéntes munka meghozta a gyümölcsét. Idén még a tavalyinál is többen jöttek el futni, így a nevezési díjakból származó összeg is megnőtt, 160 000 forintot fordíthattunk sportszervásárlásra. Hálásak vagyunk a szervezőknek, a közreműködőknek és a versenyzőknek is. Szeretnénk, ha ez a kezdeményezés tovább növekedne, és a jövőben is hozzájárulhatna az iskolák fejlesztéséhez és az egészséges életmód népszerűsítéséhez – összegzett Koltai Péter, a főszervező Szentlőrinc polgármestere.

– Idén már közel 340 részvevővel startolt el két távon a II. Együtt Gyermekeinkért Szentlőrinc-Királyegyháza jótékonysági futóverseny a Királyegyházi Cementgyár parkolójából. Külön öröm, hogy nemcsak egy rendkívül színvonalas tömegsport-programon vehettek részt a környező települések iskolásai, hanem az iskolák sportszervásárlását is támogathattuk – tette hozzá Grim Ferenc, Királyegyháza polgármestere.

– A kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tavalyi összeg két és félszerese folyt be nevezési díjakból, amit teljes egészében sportszerekre fordíthattunk, amelyeket a múlt héten át is adhattunk az iskoláknak. További sikerként értékeljük magát az együttműködést is, hiszen a Királyegyházi Cementgyár, Szentlőrinc és Királyegyháza önkormányzatai mellett a régió számos gazdasági szereplője állt a projekt mellé felajánlásokkal a gyerekek sportszeretetre nevelése érdekében – értékelte a programot Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. marketingkommunikációs vezetője. 

 

Eredeti forrás: https://www.pecsma.hu/pr/egyutt-a-gyerekek-sportos-eletmodjaert/