Az aktív életmódot segítő eszközöket vásároltak a verseny nevezési díjaiból

Több mint hatszáz iskolás egészséges életmódjához járultak hozzá az Együtt gyermekeinkért jótékonysági futóverseny szervezői azokkal a sportszerekkel, melyeket november 21-én adtak át Szentlőrinc és Királyegyháza iskoláiban.

A két település önkormányzata és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. szervezésében megrendezett sportprogram nevezési díjaiból befolyt összeget fordították sporteszközök vásárlására.

Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint az idén ötödik születésnapját ünneplő Királyegyházi Cementgyár 2016. szeptember 16-án második alkalommal szervezték meg közösen az Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági futóversenyt. A kezdeményezés tavaly indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a gyerekek és a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód, valamint a mozgás fontosságára. A szervezők ezenfelül szerettek volna a két település iskolásainak sportos életmódjához is kézzelfogható segítséget nyújtani, sporteszközöket vásárolni a diákok számára. A futóverseny bevételéből vásárolt labdákat, tollaslabdakészleteket, ugróköteleket a Királyegyházai Általános Iskola, a Szentlőrinci Általános Iskola és annak Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményének tanulói vehették át. „A közösségek összefogása, a szervezéshez felajánlott rengeteg önkéntes munka meghozta a gyümölcsét. Idén még a tavalyinál is többen jöttek el futni, így a nevezési díjakból származó összeg is megnőtt, 160.000 forintot fordíthattunk sportszervásárlásra. Hálásak vagyunk a szervezőknek, a közreműködőknek és a versenyzőknek is. Szeretnénk, ha ez a kezdeményezés tovább növekedne, és a jövőben is hozzájárulhatna az iskolák fejlesztéséhez és az egészséges életmód népszerűsítéséhez” – foglalta össze Koltai Péter, a főszervező Szentlőrinc város polgármestere. „Idén már mintegy 340 részvevővel startolt el két távon a II. Együtt Gyermekeinkért Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági futóverseny a Királyegyházi Cementgyár parkolójából.

Külön öröm, hogy nemcsak egy rendkívül színvonalas tömegsportprogramon vehettek részt a környező települések iskolásai, hanem az iskolák sportszervásárlását is támogathattuk” – tette hozzá Grim Ferenc, Királyegyháza község polgármestere. „A kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tavalyi összeg két és félszerese folyt be nevezési díjakból, amit teljes egészében sportszerekre fordíthattunk, melyeket a héten át is adhattunk az iskoláknak. További sikerként értékeljük magát az együttműködést is, hiszen a Királyegyházi Cementgyár, Szentlőrinc és Királyegyháza önkormányzatai mellett a régió számos gazdasági szereplője állt a projekt mellé felajánlásokkal a gyerekek sportszeretetre nevelése érdekében” – értékelte a programot Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. marketingkommunikációs vezetője.

 

Kapcsolódó dokumentumok