PÉCS A PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája végzett az elsőhelyen az Europe Direct Baranya tájékoztató központ és a Lafarge Cement Magyarország Kft. Youth4GreenEU elnevezésű környezetvédelmi versenyen.

A dobogó második helyét a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium, a harmadik helyet pedig a Szentlőrinci Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola foglalta el.

A Baranya megyei és pécsi általános iskolák felső tagozatos diákjainak meghirdetett vetélkedő célja a környezetvédelmi szemléletformálás, a fiatalok szerepvállalásának és aktív cselekvésének előmozdítása. A november 22-én zajló második és egyben utolsó fordulóra a Lafarge Királyegyházi Cementgyárban került sor, ahol a csapatok egy interaktív előadás és gyárlátogatás után a megszerzett tudásukat egy online kvíz keretében tették próbára.

Az első helyezett csapat egynapos tanulmányi kirándulást nyert Ausztriába, amely 2023 tavaszán valósul meg, valamint a dobogós csapatok iskolájában emlékfát ültet a Lafarge, amivel szintén a környezetvédelem fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Cz. E.

Kirándulást nyertek a Deák-iskola felsős környezetvédői.