BARANYA „Youth4GreenerEU”, azaz Fiatalok a zöldebb Európáért címmel hirdetett többfordulós környezetvédelmi versenyt Baranya megyei általános iskolák felső tagozatos diákcsapatainak az Europe Direct Baranya és a Lafarge királyegyházi cementgyára. Céljuk a környezeti szemléletformálás, a fiatalok aktív cselekvésének előmozdítása, motiválása a bolygó állapotának megőrzésére, javítására.

Az első fordulóban egy online feladatlapot kell kitölteni a klímaváltozás, globális felmelegedés, energiatakarékosság, újrahasznosított adalékanyagok, zöldenergia témaköreiben. Ennek beküldési határideje november 7.

A második fordulóba az előző kör tíz legjobb csapata jut tovább, ők november 22-én egy tudáspróba-látogatással folytathatják a versenyt a Lafarge királyegyházi cementgyárában.

A főnyeremény egy egynapos tanulmányi kirándulás jövő tavasszal a Lafarge mannersdorfi (Felső-Ausztria) cementgyárába. Az első három csapat iskolájában emlékfát ültet a Lafarge, ezzel is felhívva a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A verseny weboldala: https://www. lafarge.hu/hir/-youth4greenereu-kornyezetvedelmi-palyazat-iskolasoknak.