Idén is megrendezték a betonból öntött kenuk versenyét a Dunán, ahol a LAFARGE olimpiai bajnokkal megerősített sárkányhajó csapata 5. helyezést ért el.

Idén is megrendezték a betonból öntött kenuk versenyét a Dunán, ahol a LAFARGE olimpiai bajnokkal megerősített sárkányhajó csapata 5. helyezést ért el.

Idén hatodik alkalommal szervezték meg a MAPEI Betonkenu Kupát Budapesten. Június 24-én 15 csapat, köztük a pécsi, a győri, debreceni, a kolozsvári és a prágai egyetem hallgatói, valamint építőanyag ipari cégek versenyeztek a dunai Lágymányosi öbölben. „A betonkenu kupa mára igazi közösségi esemény, ahol az építőanyag ipar meghatározó szereplői és a leendő építőmérnökök, építészek mérhetik össze tudásukat. A LAFARGE örömmel vesz részt ennek a sok szempontból is generációs szakmai találkozónak a támogatásában.” – mondta Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Marketing kommunikációs vezetője, a kupa zsűritagja.

A VI. MAPEI Betonkenu Kupán nemcsak a távok és azok időeredményei, hanem a betonkenu minősége, súlya, és a résztvevők verseny köré szervezett csapataktivitása is mérvadó volt. A már hagyománnyá vált júniusi találkozón főszerepet kaptak a betonból készült hidak is: töréspróba alapján kerül ki a legnagyobb teherbírású modell, amelynek eredménye részét képezi az összesített helyezésnek.

A magyar betonkenu bajnokság szakmai programja mellett népszerű volt a sárkányhajó verseny is, ahol a LAFARGE csapata a Cefet Remek Hajósok evezőseivel azonos idővel került a „B” döntőbe, ahol őket megelőzve végül 13 csapatból az 5. helyet szerezte meg.

Külföldön is helyt állt a LAFARGE cementből készült betonkenu A győri Széchenyi Egyetem, a SZEnavis csapata, első magyar résztvevőként indult a Kölnben kétévente megrendezett Német Betonkenu Regattán. A frühlingsee-i versenypályán június 9-11-ig szervezett eseményen tíz ország 51 egyeteme, összesen 74 hajó, 120 csapattal vett részt.

A SZEnavis csapata tagjaként férfi evezős számban 72 párosból 11. helyen végzett a Baranyai Gusztáv és Király Dániel építőmérnök hallgatókból álló páros. „Régi szerelemünk a betonkenu-készítés, amely nemcsak műszaki kihívás, de kiváló közösségi élmény is. Különösen büszke vagyok a kiváló eredményünkre.” mondta az eseményről Pollak András, a kétszeres magyar bajnok SZEnavis csapat vezetője.

A jó helyezést elérő győri kenu 5,1 m hosszú, 81,3 kg súlyú, 5 mm falvastagságú, az előírásoknak megfelelő kivehető légrekeszekkel, LAFARGE FEKETE (CEM I 42,5 N) cementből készült.

 

Kapcsolódó dokumentumok