„A látszó beton felületektől a környezetbarát és esztétikus térburkoló megoldásokig" címmel tartott szakmai konferenciát építészeknek, építőipari tervezésben és kivitelezésben részt vevő szakembereknek a KK Kavics Beton Kft., a Hydro BG Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. március 23-án.

Tervezőknek, építészeknek rendezett kreditpontos szakmai konferenciát az építőanyagipar három hazai szereplője, a KK Kavics Beton Kft. a Hydro BG Kft és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. A rendezvény középpontjában a beton, mint sokoldalú építőanyag, annak környezetbarát és esztétikus, modern stílust biztosító felhasználása állt. A rendezők nem titkolt szándéka, hogy egyre több tervező ismerje fel a betonban rejlő fenntartható építészeti lehetőségeket, legyen szó akár betonelem rendszerekről, vagy látszóbeton felületekről.

A szakmai napnak különleges aktualitást ad, hogy a napokban zárul le a Nemzetközi LafargeHolcim Awards fenntartható építészeti pályázata. Ennek célja, hogy innovatív, környezetbe illő és esztétikus alkotásokat hozzanak létre a pályázó tervezők. Ebbe a szellemiségbe illik a LAFARGE előadása is, amely során a fenntartható építészet fontosságát mutatja be olyan nemzetközi és hazai referencia projekteken keresztül, ahol a legfőbb esztétikai érték a látszóbeton felületek felhasználása során mutatkozik meg. E mellett az épületinformációs modellezés (BIM) témaköre is középpontba kerül." - mondta a konferencia kapcsán Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Marketing kommunikációs vezetője.

A fenntarthatóság jegyében két további területről, a vízgazdálkodásról és térkőfektetésről is hallhattak megoldási javaslatokat a résztvevők. „Napjainkban egyre nagyobb teret kap a térkő, mint a beton kreatív alkalmazása: nemcsak esztétikus, de praktikus és időtálló. A KK Kavics Beton Kft. ehhez nyújt segítséget: főleg hazai alapanyagokból készült térburkoló megoldásai környezetbarát alternatívákat kínálnak a kisebb felületektől az ipari létesítményekig." – ismertette előadásuk fókuszát Silly Michael, a KK Kavics Beton Kft. ügyvezetője.

A szakmai naphoz tartozott a vízgazdálkodás témaköre is. Opitz Tamás, a Hydro BG Kft. ügyvezetője olyan vízelvezető rendszerekre, megoldásokra hívta fel a figyelmet, amellyel a felületek ellenőrzött víztelenítése, a felesleges víz elvezetése és újrahasznosítása megfelel a XXI. század követelményeinek: „A Filcoten folyókacsalád változatos megoldási lehetőségeket nyújt a hatékony vízelvezetésre. Alkalmazása a legmagasabb esztétikai követelményeknek is megfelel. Könnyített beton alkalmazásának és innovatív gyártástechnológiájának köszönhetően tartós, gazdaságos, mindamellett környezetbarát és gyors kivitelezést lehetővé tevő építési megoldást biztosít."

„A látszó beton felületektől a környezetbarát és esztétikus térburkoló megoldásokig" konferencia stadionbejárással és állófogadással zárult.

 

Eredeti forrás: https://www.magyarepitestechnika.hu/index.php/hirek/3756-beton-szakmai-konferencia-budapesten