„A látszó beton felületektől a környezetbarát és esztétikus térburkoló megoldásokig” címmel tart  a KK Kavics Beton Kft., a Hydro BG Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft.

Tervezőknek, építészeknek rendez kreditpontos szakmai konferenciát az építőanyagipar három hazai szereplője, a KK Kavics Beton Kft. a Hydro BG Kft és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. A rendezvény középpontjában a beton, mint sokoldalú építőanyag, annak környezetbarát és esztétikus, modern stílust biztosító felhasználása áll. A rendezők nem titkolt szándéka, hogy egyre több tervező ismerje fel a betonban rejlő fenntartható építészeti lehetőségeket, legyen szó akár betonelem rendszerekről, vagy látszóbeton felületekről.

„A szakmai napnak különleges aktualitást ad, hogy a napokban zárul le a Nemzetközi LafargeHolcim Awards fenntartható építészeti pályázata. Ennek célja, hogy innovatív, környezetbe illő és esztétikus alkotásokat hozzanak létre a pályázó tervezők. Ebbe a szellemiségbe illik a LAFARGE előadása is, amely során a fenntartható építészet fontosságát mutatja be olyan nemzetközi és hazai referencia projekteken keresztül, ahol a legfőbb esztétikai érték a látszóbeton felületek felhasználása során mutatkozik meg. E mellett az épületinformációs modellezés (BIM) témaköre is középpontba kerül.” – mondta a konferencia kapcsán Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Marketing kommunikációs vezetője.

A fenntarthatóság jegyében két további területről, a vízgazdálkodásról és térkőfektetésről is hallhatnak megoldási javaslatokat a résztvevők. „Napjainkban egyre nagyobb teret kap a térkő, mint a beton kreatív alkalmazása: nemcsak esztétikus, de praktikus és időtálló. A KK Kavics Beton Kft. ehhez nyújt segítséget: főleg hazai alapanyagokból készült térburkoló megoldásai környezetbarát alternatívákat kínálnak a kisebb felületektől az ipari létesítményekig.” – ismertette előadásuk fókuszát Silly Michael, a KK Kavics Beton Kft. ügyvezetője.

A szakmai naphoz tartozik a vízgazdálkodás témaköre is. Opitz Tamás, a Hydro BG Kft. ügyvezetője olyan vízelvezető rendszerekre, megoldásokra hívja fel a figyelmet, amellyel a felületek ellenőrzött víztelenítése, a felesleges víz elvezetése és újrahasznosítása megfelel a XXI. század követelményeinek: „A Filcoten folyókacsalád változatos megoldási lehetőségeket nyújt a hatékony vízelvezetésre. Alkalmazása a legmagasabb esztétikai követelményeknek is megfelel. Könnyített beton alkalmazásának és innovatív gyártástechnológiájának köszönhetően tartós, gazdaságos, mindamellett környezetbarát és gyors kivitelezést lehetővé tevő építési megoldást biztosít.”

„A látszó beton felületektől a környezetbarát és esztétikus térburkoló megoldásokig” konferencia stadionbejárással és állófogadással zárul.

A szakmai nap a Magyar Építész Kamarától 1 kreditpontot kapott (MEK-OTIR: 2017/49). A résztvevők között két éjszakás, két főre szóló ausztriai hétvégét sorsolnak ki.

HELYSZÍN ÉS IDŐPONT

A rendezvény időpontja 2017. március 23., csütörtök. A helyszíni regisztráció 9.30-tól kezdődik. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.konferencia.kavicsbeton.hu oldalon lehet. Az eseménynek a Groupama Aréna (Skybox A1-es terem (3. emelet) 1091 Budapest, Üllői út 129.) ad otthont, mely kötődik az előadás témájához, hiszen az Aréna is számos látszóbeton felülettel rendelkezik.

További információ:
www.hydrobg.hu
www.kavicsbeton.hu
www.lafarge.hu

 

Eredeti forrás: https://www.pecsma.hu/ajanljuk/az-epitoanyag-ipar-kiralyai-osszefognak/