Pécsi oktatási intézmény, a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája végzett az első helyen az Europe Direct Baranya tájékoztató központ és LAFRAGE Cement Magyarország Kft. Youth4GreenEU elnevezésű környezetvédelmi versenyen.

A Baranya megyei és pécsi általános iskolák felső tagozatos diákjainak meghirdetett vetélkedő célja a környezetvédelmi szemléletformálás, a fiatalok szerepvállalásának és aktív cselekvésének előmozdítása. A november 22-én zajló második és egyben utolsó fordulóra a LAFRAGE Királyegyházi Cementgyárban került sor, ahol a csapatok egy interaktív előadás és gyárlátogatás után a megszerzett tudásukat egy online kvíz keretében tették próbára.  

A megmérettetésből a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája került ki győztesként. A dobogó második helyét a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium, a harmadik helyet pedig a Szentlőrinci Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola foglalta el.  

Az első helyezett csapat egynapos tanulmányi kirándulást nyert Ausztriába, amely 2023 tavaszán fog megvalósulni, valamint a dobogós csapatok iskolájában emlékfát ültet a LAFRAGE, a vállalat ezzel is a környezetvédelem fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.