Szeptember 18-án, pénteken immár második alkalommal várták a város lakosságát a „Zenél a városháza” elnevezésű koncertre. Az este fél nyolckor kezdődő eseményre a díszvilágításba öltöztetett városháza előtt, a helyi Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével került sor. (Karnagy: Rékai János). A rendezvényen a nagy számú, helyi közönség mellett az urbach-i vendégek is részt vettek. A zenekar által előadott művek sora a Szentlőrinci indulóval (szerző: Rékai János) kezdődött, s az Urbach-i indulóval zárult.

Szeptember 18-án Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft., hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az „Együtt Gyermekeinkért” I. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt.

Közel 250 részvevővel startolt el két távon az „Együtt gyermekeinkért” I. Szentlőrinc-Királyegyháza jótékonysági futóverseny a Királyegyházi Cementgyár parkolójából.

A futóversennyel az volt a szervezők célja, hogy aktív részvétellel hívják fel a családok figyelmét az egészséges életmódra, és ezzel a rendezvénnyel ne csak jelképesen, hanem anyagilag is támogassák ennek lehetőségét.

A két távon, több kategóriában szervezett esemény felnőtteknek szóló nevezési díját a rendezők sporteszköz vásárlására fordították, ezzel segítve Szentlőrinc és Királyegyháza oktatási intézményeit.

A futóversennyel párhuzamosan, 15:30 órai kezdettel indult a Királyegyházi Cementgyár hagyományos, őszi Nyílt Napja. Közel 100 érdeklődő látogatta meg a gyárat, és ismerkedett meg a cementgyártás folyamatával. Sok kérdés érkezett az új fejlesztésekkel és a másodlagos tüzelőanyagok felhasználásával kapcsolatban. A gyermekeknek szóló különböző foglalkozások mellett a legnépszerűbb ezúttal is félóránként induló kisvonat volt, amellyel a gyerekek körbeutazhatták az üzem egész területét.

 

Kapcsolódó dokumentumok