Játékos vetélkedőkkel, értékes ajándékokkal, állatsimogatóval és légvárral várja a kicsiket az önkormányzati tulajdonú Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. szervezésében megvalósuló nyolcadik városik gyereknap - közölték hétfőn a rendezvény gazdái. 

Mint azt Páva Zsolt polgármester elmondta, bő nyolc évvel ezelőtt az önkormányzat hagyományteremtő szándékkal indította útjára a városi gyereknapot. Az azóta eltelt időszak bebizonyította, hogy érdemes volt belevágni a vállalkozásba, ugyanis az évről évre megújuló program gyerekek és szülők ezreit vonzza.

- Pécs elkötelezett a családok és a fiatal korosztály támogatása mellett, ez többek között a városi tulajdonú cégek, intézmények programjaiban is testet ölt - elegendő csak a családi színházi fesztiválra, a Szamárfül Fesztiválra, a Zsolnay Piknikre gondolni. A városi gyereknap azonban egy olyan rendezvény, amely időről időre újdonságokkal, más-más tematikával rendelkezik - mondta a városvezető.

A részletekről szólva Szentgyörgyi Dávid, a szervező Pécsi vagyonhasznosító Zrt. (PVH) vezérigazgatója kitért rá: a május 25-én 9 és 17 óra között az Expo Centernél zajló esemény fókuszában a képesség és készségfejlesztés áll majd.

A gyerekek játékos körülmények között, az önfeledt szórakozás élményét előtérbe helyezve próbálhatják ki magukat 7+1 próbán és számos egyéb aktivitáson - a részvételhez garantált ajándékok is járnak.

Az önkormányzat és a PVH céljait segítette, hogy több szponzor - mint például a Magnus Aircraft, a Viessmann, a Lafarge - mellett főtámogató is csatlakozott a program finanszírozásához.

Kisgéczi László, az Új Ház Centrum - Léta-Ker Kft. ügyvezetője elmondta: társaságuk rendszeresen szervez családi programokat a dolgozóiknak, így tisztában vannak vele, milyen értékes és népszerű egy-egy ilyen alkalom. Hozzátette: telephelyük szűkössége miatt döntöttek úgy, hogy idei saját rendezvényük létrehozása helyett a rendelkezésükre álló forrásaikat a városi gyereknapra fordítják.

Eredeti forrás: https://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/a-szervezok-szerint-tuti-jo-buli-lesz-szombaton-az-idei-pecsi-varosi-gyereknap?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pecsiujsag+%28P%C3%A9csi+%C3%9Ajs%C3%A1g%29