Tervezőknek, építészeknek rendezett kreditpontos szakmai konferenciát Budapesten az építőanyagipar három hazai szereplője, a KK Kavics Beton Kft. a Hydro BG Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft.

A rendezvény középpontjában a beton mint sokoldalú építőanyag, annak környezetbarát és esztétikus, modern stílust biztosító felhasználása állt. A rendezők nem titkolt szándéka, hogy egyre több tervező ismerje fel a betonban rejlő fenntartható építészeti lehetőségeket, legyen szó akár betonelem rendszerekről vagy látszóbeton felületekről.

A fenntartható építészet fontosságát mutatta be a LAFARGE olyan nemzetközi és hazai referenciaprojekteken keresztül, ahol a legfőbb esztétikai érték a látszóbeton felületek felhasználása során mutatkozik meg.

Emellett az épületinformációs modellezés (BIM) témaköre is középpontba került. A fenntarthatóság jegyében két további területről, a vízgazdálkodásról és a beton egyik kreatív alkalmazásáról, a térkőfektetésről is hallhattak megoldási javaslatokat a résztvevők. Többek között megismerkedhettek könnyített beton alkalmazásával és innovatív gyártástechnológiával létrehozott vízelvezető rendszerekkel, megoldásokkal, amelyek a XXI. század követelményeinek megfelelően megoldják a felületek ellenőrzött víztelenítését, a felesleges víz elvezetését és újrahasznosítását.

Az eseménynek a Groupama Aréna adott otthont, mely számos látszóbeton felülettel rendelkezik

Kapcsolódó dokumentumok
Verziószám:
1.0

Dátum:
2017. április 30.
A látszóbeton felületektől a környezetbarát és esztétikus térburkoló megoldásokig