Négy éve töretlen a sikere a LAFARGE civil szervezetek számára kiírt Közösségi Érték Programjának. A vállalat az évek során közel 30 millió forint értékben járult hozzá mintegy 100 projekt megvalósulásához 15 környékbeli településen. Ezúttal május 27-ig pályázhatnak a helyi civil szervezetek fejlesztő ötleteikkel.

A Holcim Csoport 2030-ra árbevétele egyharmadát olyan megoldásokból szeretné generálni, amelyek javítják a fenntarthatósági teljesítményt. Stratégiai céljai között szerepel a közösségi értékteremtés és a jólét színvonalának emelése, a jóllét erősítése a vállalat környezetében.

„A LAFARGE a környezetvédelmi célkitűzései, a folyamatos technológiai fejlesztések mellett ugyanolyan mértékben elkötelezett a helyi közösségek támogatása iránt is. Ennek egyik meghatározó eleme a LAFARGE Közösségi Érték Program. A támogatási program keretében, a program 2018-as indulása óta mintegy 100 projekt megvalósításához járultunk hozzá közel 30 millió forint értékben 15 településen.

ÍGY PÉLDÁUL AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN SZÁMOS TELEPÜLÉSEN JÁRULTUNK HOZZÁ FÁK ÜLTETÉSÉHEZ.

A helyi óvodákban és iskolákban fenntarthatósággal és egészséges életmóddal kapcsolatos szemléletformáló programok létrejöttét segítettük. Örömmel támogattuk a közösségépítő élményheteket, sporttáborokat, családi napokat vagy akár a fiatalok egészségmegőrzését célzó Jótékonysági futóversenyt” – fogalmaz Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

PÁLYÁZATONKÉNT 500.000 FT TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLHETNEK A SZERVEZETEK

A Közösségi Érték Program pályázatra olyan programterveket, elképzeléseket lehet beadni, amelyek az oktatás, képességfejlesztés, egészségmegőrzés, helyi közösségek
mindennapjaiban fontos szerepet játszó infrastruktúra fejlesztésre, valamint a helyi közösségi élet előmozdítására irányulnak. Kiemelten kezelik a környezetvédelmet, a környezettudatos gondolkodást elősegítő kezdeményezéseket.

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek) és szociális szövetkezetek jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek.

JELENTKEZHETNEK TOVÁBBÁ NONPROFIT KKV-K IS. A PÁLYÁZATON RÉSZT VEHETNEK SZERVEZETEK KONZORCIUMAI IS.

További feltétel, hogy a pályázó szervezet bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt megvalósítási helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében legyen. (A pontos település lista a pályázati felhívásban található.)

A rendelkezésre álló 4.000.000 forintos keretből egy-egy projekttel elnyerhető összeg legfeljebb 500.000 forint. A pályázatokat 2022. május 27-ig a palyazat.lafarge.hu oldalon keresztül, az online pályázati adatlapot kitöltve lehet benyújtani. A támogatott projekteket 2022. július 1. és 2022. december 15. között kell majd megvalósítani.

A pályázattal kapcsolatos további részletek a palyazat.lafarge.hu oldalon érhetőek el.