KIRÁLYEGYHÁZA Szeptember 16-án, pénteken hetedik alkalommal tartják meg az Együtt Gyermekeinkért című jótékonysági futóversenyt a településen, idén is a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány, Királyegyháza önkormányzata, Szentlőrinc önkormányzata és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közös szervezésében.

A futni vágyók a www.futas. lafarge.hu weboldalon regisztrálhatnak a versenyre. A jelképes nevezési díjakból és a támogatásokból a környék iskolái vásárolhatnak sportszereket, játékokat, fejlesztőeszközöket. Az indulók rajtcsomagot, a befutók a cementgyár dolgozói által kézzel készített, egyedi betonérmet kapnak.

A futóversennyel párhuzamosan minden résztvevő és érdeklődő számára a gyár nyílt napot is tart délután. Ennek keretén belül kisvasúttal lehet bejárni és megismerni a cementgyártás folyamatát.

A nyílt nap során az érdeklődők betekintést nyerhetnek többek között a gyár mindennapjaiba, s megismerkedhetnek a gyár zöld-, környezettudatos működésére vonatkozó részletekkel is. A nyílt napon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a www.gyarlatogatas.lafarge.hu oldalon. M. R.