A Holcim vállalat bejelentette a 2030-as stratégiáját az emberiségre vonatkozóan. Ennek értelmében a vállalat többek között középpontba helyezi a fenntartható lakhatás és infrastruktúra közötti, globális szakadék áthidalását. 

 

A stratégia célja a közösségi értékteremtés és jólét emelése világszerte. A stratégia három pillérre fókuszál: a lakhatás és infrastruktúra közötti globális szakadék áthidalása, a megélhetés fejlesztése és az emberi jogok legmagasabb szintű fenntartása. A Holcim elköteleződése az eddigi pozitív társadalmi hatásának örökségén alapszik. Az elmúlt 5 évben már több mint 31 millió ember részesült a több mint 200 millió svájci frank értékű társadalmi befektetésekből.

„Az üzleti tevékenységünk meghatározó szerepet játszik a társadalom fejlődésében. Olyan utakat, hidakat, kórházakat és iskolákat építünk, amelyek lehetővé teszik az emberek gyarapodását világszerte. Mivel 2030-ra várhatóan 3 milliárd ember nem rendelkezik majd megfelelő lakhatási körülményekkel, elkötelezett vagyok a mellett, hogy cégünk tevékenységének középpontjába a közösségek fejlődését helyezzem” – számol be Jenisch Jan, a Holcim vállalat Vezérigazgatója.

Az emberiség és a bolygó jövőjének építése érdekében a Holcim:

  • felgyorsítja a megfelelő lakhatás és infrastruktúra elérhetőségét, ezáltal fejlesztve mindenki életkörülményét;

  • folytatja a közösségek támogatását az egészségtől az oktatáson keresztül a képességfejlesztésig;

  • megvalósítja az emberi jogok tiszteletben tartása mellett a kellő gondosság elvének legmagasabb szintjét globálisan a működése során, a közösségekben és a teljes értékláncában;

  • 2030-ra 500 millió svájci frank értékű társadalmi értéket teremt.

A vállalat a társadalmi értékteremtését a végrehajtott befektetések és az ebből, a szociális partnerekkel közösen teremtett bevételek kombinációjából képzett kalkulációval méri. Ez magába foglalja a felújított vagy megépített iskolák, kórházak, vidéki utak és megfizethető lakások számát is.

A vállalat magyarországi leányvállalata, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. is indulása óta elkötelezett a helyi közösségek és az emberi jogok támogatása mellett. Az üzleti tevékenysége során ezért kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos működésre, a közvetlen szomszédságában kezdeményezett projektek támogatására.

„Büszke vagyok arra, hogy a 10 éves fennállásunk alatt immáron országszerte találhatóak a Királyegyházi Cementgyárban gyártott cementekből készült utak, autópályák, hidak, metrómegállók, irodaházak, közösségi és kulturális építmények stb., amelyek mind hozzájárulnak életkörülményeink növeléséhez” – jegyzi meg Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

A LAFARGE az üzleti tevékenysége mellett, a közösségek minél szélesebb körben történő fejlődése érdekében egy társadalmi projektet is indított LAFARGE Közösségi Érték Program keretében. A program 3 éves fennállása óta 65 projekt megvalósítását támogatta több mint 20 millió forint értékben, mintegy 13 településen. A program új pályázati időszakának kezdete idén novemberben várható.

További információ a Holcim vállalat az emberi jogok és a közösségek virágzása iránti elköteleződéséről a vállalat dedikált oldalán olvasható.