Beszélgetés az UNI-CITY KFT. ügy vezető igazgatójával , Czirják Ferenccel

Az Uni-City Kft. sorsa klasszikus magyar sikertörténet: egy ambiciózus fiatalember két diploma megszerzése után kitanulja egy szakterület minden csínját-bínját, majd saját kihívásokat keres, és kíméletlenül benyomul a multik által lefedetlenül hagyott területre. A vasbeton terelőelem gyártástól indulva a transzportbeton-gyártáson át eljutottak a zöldmezős beruházásokig, ahol a legnagyobb iparági szereplők – a Colas-csoport, a Strabag vagy a Bayer-csoport – méltó partnereként vették részt a teljesség igénye nélkül olyan hatalmas beruházásokban, mint a az Apollo Tyres gumigyár, a Thyssen-csarnok, az Etele pláza, az Agora Budapest központ az Árpád hídnál, a Lurdy ház, a Westend, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/B csarnokának felépítése. Lokálpatriótaként, mátészalkaiként viszont a szívéhez talán a legközelebb a Kraszna-Szamos vízzáró gát és a beregi víztározó megépítésében vállalt szerepük áll. A teljes egészében magyar tulajdonosi hátterű cég ügyvezető igazgatója, az egykori kézilabdázó Czirják Ferenc – sportmúltjához híven – mégis a Puskás Stadion felépítésében végzett hatalmas munkájukra a legbüszkébb, amelynek komplett betonmennyiségét – a Strabaggal közösen – az Uni-City Kft. gyártotta le. Az eredetileg testnevelőtanári diplomát szerző ügyvezető a Budapesti Gazdasági Egyetem elvégzése után került az építőiparba, ahol ellesett és hasznosított mindent, ami a sikeres működéshez kell. De a részletekről halljuk inkább magát a cég alapítóját, Czirják Ferencet.

- A cég idén 15 éves. Meglehetősen rövid idő alatt vált az iparág egyik meghatározó vállalatává az UNI-CITY Kft. Hogyan sikerült?

- Az ember idővel hajlamos elfelejteni a döccenőket, de igazság szerint tényleg nagyon egyenes út vezetett idáig… A második diplomám után végigjártam az építőpari óriásokat különféle vezető beosztásokban: Lasselsberger-csoport, Lafarge-csoport, Woffinger-cégcsoport és a Porr-csoport. Majd jöttek a saját invesztíciók és a cégalapítás. Kezdetben előregyártott közúti vasbeton terelőelem-család gyártással és forgalmazással foglalkoztunk, aztán a sikerek hatására bővítettük a portfóliót transzportbeton-gyártással.

- Emlékszik-e olyan kitüntetett pillanatra, amikor a tulajdonosok számára is egyértelművé lett, hogy a vállalat előtt nagyon komoly jövő áll?

- Az autópálya-építéseket a metaforája miatt említeném elsősorban: utat építeni ember és ember között a legfontosabb alkotások egyike. És persze azért is említem szívesen, mert tekintélyes referenciáink gyűlt össze az idők során, úgyhogy lassan már komoly memoriter lesz felsorolni őket: M3, M4, M25, az M30 új szakasza, M85, M86… És mindannyiunk érdekében remélem, hogy nem akad meg ez a folyamat, mert ahol a pusztában megjelennek az Uni-City mobil beton-gyárai, ott az emberek már tudják, itt hamarosan út fog épülni. De hogy ne kerülgessem az igazi választ… Elkötelezett mátészalkai lokálpatriótaként mégis inkább azt kell mondanom, hogy amikor a Colas-csoporttal együtt felépítettük a beregi víztározót és a Kraszna–Szamos-vízzáró gátat, vagy amikor eljutott szülővárosomig az M3-as autópálya, a mi tevékeny részvételünkkel, akkor azt gondoltam, hogy ez nem csupán gazdaságilag alapozza meg a cég jövőjét, hanem olyan tartást is ad, amellyel a tarsolyunkban bármilyen akadályt le tudunk majd gyűrni. Mindig is hittünk magunkban, a termékeinkben, az innovációinkban, és tudatosan kerestük azokat a piaci réseket termékben-szolgáltatásban egyaránt, ahová jó helyzetfelismeréssel be lehet furakodni – bizony, akár egy multi elé is. A sport tényleg megtanít küzdeni… A kézilabda pedig különösen: gyorsaság, jó állóképesség, a fájdalom elviselése… magam is meglepődöm néha, mennyire hasonló képességek kellenek a versenysporthoz és a versenyszférához. A multiknál szerzett tudásomat ötvöztem a magyar virtussal, rátermettséggel és rugalmassággal, és lám, ma már több mint száz embernek nyújtunk biztos és stabil megélhetést úgy, hogy a szolgáltatásaink színvonalát a partnereink is megsüvegelik.

- Minek alapján határozta meg a további terjeszkedés lehetséges irányait?

- A betongyártás értelemszerűen adta magát. Három fő irányt céloztunk meg. Az autópályák esetben az alapbeton-gyártást nagyon nagy mennyiségben, aztán a zöldmezős beruházásoknál a mobil betongyártó gépek kihelyezése és működtetése, a harmadik pedig a betonüzemek telepítése Budapesten. Ezekből jelenleg kettőt működtet az Uni-City, de tervezzük a bővítést. Kimondhatjuk, hogy nálunk alapkövetelmény a gyors és határozott döntés. Ebben jó az Uni-City. Előfordult persze, hogy néha nem a legjobb döntést hozom, de még így is mindig marad elég idő arra, hogy visszakormányozzam a cég szekerét a helyes útra.

- Jelenleg is nagyon sok párhuzamos projektjük fut. Hogyan koordinálható ennyiféle feladat egyidejű minőségi megvalósítása?

- Még időben kapcsoltam, hogy jó szakemberek nélkül egy cég félkarú óriás. Sok kiváló munkatársat csábítottam ide, akiknek a szakmai tudására nyugodtan rábízhatom magam, nekem meg marad, amihez a legjobban értek: az üzletszerzés és a stratégiai döntések meghozatala. Versenyképes bérek, egyénre szabott munkakörülmények, cégautó szinte mindenkinek, extra munkákért kiemelt díjazásopció, és sok odafigyelés: ez a titkunk.

- A mobil betonüzemek hatékony működtetéséhez elengedhetetlen a gyümölcsöző partnerkapcsolatok kialakítása a hazai magas- és mélyépítőpiaccal. Itt milyen eredményeket sikerült felmutatniuk?

- Nincs olyan vezető-középvezető a betonos üzletágban, legyen az multi vagy kisebb cég, akivel ne ápolnék kitűnő viszonyt. Ezt csak kisebb részben a múltbeli kapcsolatok határozzák meg, mára már sokkal inkább a munkáink minősége az, ami a feltétlen bizalom alapja lett. Különösen jó a kapcsolatunk a Colas- és a Strabag-csoporttal, de büszkék vagyunk arra is, hogy kiemelt partnerként kezel minket a Bayer Construct Zrt., amely meglátásom szerint a magyar építőipar egyik üstököse lesz.

- Ez a tempó, amivel 15 év alatt meghódították ezt a piacot, a jéghoki és kézilabda lendületét juttatja eszünkbe. Nyilván nem véletlen, hogy bizonyos értelemben a jégkorong a cég kabalája is.

- A hoki véletlen, de mára már szenvedély lett, akárcsak egykor nekem a kézilabda. Sebesség, keménység és állóképesség tekintetélben egyébiránt nincs különbség a két sportág között. Családi kapcsolatok révén jutottam el a jéghokiig, majd az egyesületalapításig. Az Óbuda Hockey Academynek, ahol ma már 300 gyerek sportol, az Uni-City a fő támogatója. Az egyetlen magyarországi jégkorong-egyesület a miénk, amelynek saját tulajdonú csarnoka van.

- Hogyan képzeli el a 25 éves UNI-CITY Kft-t?

- A magyar traszportbeton-gyártás még inkább meghatározó szereplői kívánunk lenni országos és talán régiós szinten is. A kijelentésemben hangsúlyos szerepet kapott a magyar mint jelző. És ehhez meg is van minden adottságunk. Tisztességgel, büszkén, magyarként, a hazámban akarok még sikeresebb vállalkozó és munkaadó